Laatst bijgewerkt op 12 november 2021

Wedden op het WK

Wedden op het WK is één keer per vier jaar een leuke extra mogelijkheid om geld te verdienen met je voetbalkennis. Dan nemen de beste landen van de wereld het in toernooivorm tegen elkaar op. Wanneer je goede kennis van de sport hebt, dan kan je best goed inschatten wie het goed gaat doen op dit toernooi. Het is natuurlijk wel belangrijk om dit op een goede manier te doen, zodat je ook echt kans maakt om te winnen. Interlandvoetbal brengt vaak een ander soort insteek met zich mee. Dit komt bijvoorbeeld omdat de ploegen uit spelers bestaan die geselecteerd worden, in plaats van gekocht. Dit maakt het voor coaches lastiger.

Het wereldkampioenschap bestaat al sinds 1930. Sindsdien is het langzaam maar zeker steeds groter gegroeid en dat gaat het ook in de toekomst nog doen. Zo mogen er bijvoorbeeld steeds meer landen meedoen. Het aantal winnaars en finalisten door de jaren heen is echter wel beperkt gebleven. Dit kan het dus wel iets gemakkelijker maken als je gaat wedden op het wk door de eindwinnaar te kiezen. Je weet dan vaak wel alvast in welke richting je moet denken. Al kan een verrassing natuurlijk altijd wel eens een keer voorkomen. Dit kan het spannend maken gedurende het toernooi

Het Wereldkampioenschap: het toernooi
wedden op het wkHet wereldkampioenschap bestaat al sinds 1930. Sindsdien is het langzaam maar zeker steeds groter gegroeid en dat gaat het ook in de toekomst nog doen. Zo mogen er bijvoorbeeld steeds meer landen meedoen. Het aantal winnaars en finalisten door de jaren heen is echter wel beperkt gebleven. Dit kan het dus wel iets gemakkelijker maken als je gaat wedden op het wk door de eindwinnaar te kiezen. Je weet dan vaak wel alvast in welke richting je moet denken. Al kan een verrassing natuurlijk altijd wel eens een keer voorkomen. Dit kan het spannend maken gedurende het toernooi

De opzet van het WK
De landen die meedoen hebben eerst twee jaar lang kwalificatiewedstrijden gespeeld op het eigen continent. De winnaars van die kwalificatie, gaan samen met de kampioen en het organiserende land strijden om de prijzen. Dat doen ze eerst in een poulefase met een zogenaamde halve competitie. Je komt elke tegenstander in je poule één keer tegen. Wedden op het wk in deze fase kan daardoor bijvoorbeeld ook vaak in de vorm van combinatieweddenschappen worden gedaan. Daarbij zet je in op een aantal wedstrijden samen. Dit kan een hele veilige manier om wat winst te boeken zijn. De krachtsverschillen tussen landen zijn soms groot.

Na de poule
Zoals voor veel voetbaltoernooien geldt, gaat het na de poulefase verder met knock-outwedstrijden. Deze zijn goed te volgen omdat het speelschema vooraf al is geloot. Je weet dus al snel wie potentieel tegen wie kan gaan spelen. Juist deze kennis maakt het wedden op het wk zo interessant. Sommige mensen durven vroeg in te zetten met behulp van hun vooruitziende blik en wedden al op het verloop van het toernooi. Dit kan heel veel opleveren. Het kan echter natuurlijk ook gigantisch misgaan. Grote favorieten kunnen vroeg in het toernooi zomaar onderuitgaan, waardoor je hele speelschema niet meer klopt. Dit is spannend en lucratief.

Gokken op de winnaar
Ook kan het wedden op het wk draaien om het aanwijzen van de grote winnaar. Welk land gaat er straks met de beker vandoor? Dit kan gedurende het toernooi natuurlijk steeds duidelijker worden. Daardoor is het vooral in het begin heel lucratief om deze weddenschap af te sluiten. Wie een beetje durf heeft zet bijvoorbeeld op een relatieve underdog in. Dit kan heel leuk zijn als het goed uitpakt. Je pakt dan immers een flink grote winst mee aan het einde van het toernooi. Dat maakt het ook spannend om het te blijven volgen als liefhebber.

Andere opties
Wedden op het wk hoeft natuurlijk niet alleen maar om de wedstrijden te draaien. Veel bookmakers bieden ook allerlei andere opties aan. Denk bijvoorbeeld aan inzetten op wie de topscorer wordt. Of denk aan inzetten op wie er gaat scoren in een specifieke wedstrijden. Of op hoeveel goals er in het totaal gescoord gaan worden in een specifieke wedstrijd. De mogelijkheden zijn eindeloos en verschillen per bookmaker. Het kan de moeite waard zijn om dit allemaal eens goed uit te zoeken en de keuze voor een bookmaker hierop te baseren.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie