Aad de Mos: “Feyenoord gaat verliezen van Partizan”

Door Stefan van Buren


Aad de Mos: “Feyenoord gaat verliezen van Partizan”

Voetbalanalist Aad de Mos heeft geen goede verwachtingen voor Feyenoord. De oud-trainer ziet dat de ploeg van coach Arne Slot in de problemen zit en verwacht een nederlaag tegen Partizan Belgrado. “De spelers kunnen niet tegen concurrentie, Jahanbakhsh heeft kuipvrees en Slot komt onder druk.”

Hersenspinsels

Feyenoord speelde een zeer matige eerste helft tegen FC Groningen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel, maar het getoonde voetbal belooft niet veel goeds. “Ik heb al eerder gezegd dat Feyenoord een heel moeilijke tweede seizoenshelft gaat krijgen”, zegt De Mos in de podcast Twee Viertje met Aad. “Alles viel in de plooi voor Slot. Hij hoefde niets te doen aan zijn opstelling, want hij had er maar net twaalf. Iedereen klaagde erover, maar soms is dat wel lekker voor een trainer, dan hoef je geen keuzes te maken. Nu staat hij voor keuzes. Dan krijg je van die hersenspinsels om een tactiek uit te vinden om je tegenstander lam te leggen, maar dat werkt averechts.”

Concurrentie

De Mos ziet dat de wisselingen in de selectie en opstelling Feyenoord geen goed hebben gedaan. “Het is een feit dat veel van deze spelers niet tegen concurrentie kan. Wålemark zit in de rug van Jahanbakhsh en ik denk dat Hendrix en Basset geen gelukkige aankopen zijn. Zo langzamerhand krijg je lange gezichten op de bank. Neem Toornstra. Die gaat erin en eruit en dat wordt een heen-en-weer gebeuren. Feyenoord moet opletten, want ze gaan donderdag naar Partizan. Het is moeilijk spelen daar, zeker in de vorm waarin Feyenoord verkeerd. Ik voorspel dat Partizan gaat winnen.”

Raad van Aad

Partizan Belgrado - Feyenoord
Partizan wint
3.60
Vitesse - Roma
Minder dan 2,5 goals
2.10

Bodø/Glimt - AZ
Beide teams scoren
1.53
PSV - FC Kopenhagen
PSV wint, beide teams scoren
3.40

Jahanbakhsh heeft Kuipvrees

Wat is er volgens De Mos aan de hand met Alireza Jahanbakhsh, die de vorm van zijn AZ-tijd niet meer terugkrijgt? “Soms past het bij een club waar minder druk is. Ik denk dat het bij Brighton en Feyenoord een heel andere situatie is dan bij AZ, dat toen een heel goed elftal had met Weghorst en een manier van spelen die bij hem paste. Het kan van hem een casinoseizoen geweest zijn, dat alles meezit. Dan kom je een stapje hoger en daar komt ook een stukje Kuipvrees en druk bij. Dat ligt hem niet.”

Slot onder druk

Volgens onze huisanalist, die op deze website wekelijks wedtips geeft, wordt de druk op Arne Slot opgevoerd. “Slot moet resultaten gaan halen. Als hij dit jaar weer vierde wordt, wat er wel in zit, dan wordt het een moeilijke zaak voor hem. Dan komt er kritiek en moeten we kijken hoe Slot er mee omgaat. Het is hem allemaal voor de wind gegaan, maar je leert een trainer pas goed kennen als hij een dipje heeft.”

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie