Aad de Mos: ‘Stunt in WK-groep Oranje’

Door Stefan van Buren


Aad de Mos: ‘Stunt in WK-groep Oranje’

In de derde aflevering van WK Qaadtar bespreken Aad de Mos en SoccerNews-hoofdredacteur Maikel de Lange de kansen voor Oranje en de tegenstanders in poule A. Kan Nederland winnen van Senegal, Ecuador en Qatar? “De openingswedstrijd van Oranje wordt geen cadeau.”

Senegal

De belangrijkste wedstrijd van Oranje is volgens Aad de openingswedstrijden tegen Senegal. “Goed team, Afrika Cup gewonnen. Twee keer de finale gespeeld. Ook om zich te kwalificeren tegen Egypte. Ik heb veel wedstrijden gezien van de Afrika Cup. Dat zijn bomen van kerels, voetballend vermogen, kunnen goed verdedigen. Voorin altijd snelheid en raffinement. Het grote vraagteken gaat natuurlijk worden: Gaat Mané wel of niet spelen?”

Volgens De Mos moet Oranje waken voor onderschatting tegen Senegal. “De bondscoach is heel uitgekookt en ze weten wat winnen is. Oranje moet proberen om er geen fysieke wedstrijd van te maken. Maar je bent al gauw geneigd om daarin mee te gaan. Als het lang 0-0 staat of als je achter komt te staan. Dan ben je tegen dit soort ploegen erg kwetsbaar. Als Oranje deze wedstrijd wint, zijn ze al voor 50, 60 procent door naar de volgende ronde.”

Ecuador

Ook tegen Ecuador moet Oranje geen cadeautjes verwachten. De vierde plek in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie toont de kwaliteiten van de tweede tegenstander van Oranje. “Dan ben je een goede ploeg. Ze lieten Colombia, Peru en Chili achter zich. Een van de ploegen uit Ecuador heeft ook in de Europa League van Zuid-Amerika succes gehad. Die hebben veel ervaring en een goede, jonge ploeg. Zuid-Amerikanen zijn technisch goede spelers, fysiek in orde en echte toernooivoetballers.”

De tweede wedstrijd is volgens Aad een sleutelwedstrijd, omdat hier al bepaald kan worden wie er doorgaat naar de knock-out fase. “Het is qua verpakking makkelijk, maar de inhoud kent niemand. Wij hebben ons er wel in verdiept natuurlijk. Ecuador hebben we geprobeerd te analyseren. Dan speelt een rol in de poule: wat is je eerste resultaat? De tweede wedstrijd is dan vaak een do or die-wedstrijd.”

 

Nederland - Ecuador
Gelijkspel
3.80

 

Qatar

De spelers van Qatar zijn voor veel mensen grote onbekende. Het voetbal in het Midden-Oosten gaat langs Europa heen. De Mos kent het gebied beter door zijn ervaringen in Saoedi-Arabië en Verenigde Arabische Emiraten. “Het voetbal leeft daar. Zeker wanneer de nationale ploeg speelt”, stelt hij. “Het voordeel van Nederland is dat ze Qatar als derde ploeg krijgen. Het zijn tengere jongens. Ze kunnen de eerste wedstrijd vlammen, de tweede wedstrijd wordt al een stuk minder, de derde wedstrijd blijft er niets van over. Ze hebben niet de fysiek, omdat in de competities waar zij spelen maar zeventig minuten gas moeten geven en dan winnen ze toch wedstrijden.”

Senegal eindigt boven Oranje

De Mos verwacht niet Oranje, maar Senegal als uiteindelijke nummer 1 in poule A. Het Nederlands elftal eindigt volgens hem als tweede. Ecuador op drie en Qatar op vier.

WK 2022
Senegal wint poule A
6.00

Meer Raad van Aad

De Mos: “Afspraak Gakpo en PSV over transfer”

Cody Gakpo heeft in korte tijd het wereldtoneel veroverd. Aad de Mos raadt de aanvaller aan om met PSV te praten over een transfer.

Aad de Mos: “Van Gaal gooit onze mooie naam weg”

Het Nederlands elftal is door naar de volgende ronde, maar Aad de Mos is niet tevreden over het spel. De analist is kritisch op de bondscoach.

Aad de Mos suggereert transfers: “Noppert naar Ajax”

Andries Noppert is uitgegroeid tot de eerste keeper van Oranje. Aad de Mos ziet Noppert wel een transfer maken naar Ajax.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie