Aad de Mos suggereert transfers: “Noppert naar Ajax”

Door Stefan van Buren


Aad de Mos suggereert transfers: “Noppert naar Ajax”

Andries Noppert is in korte tijd uitgegroeid tot de eerste keeper van Oranje. De Toren van Joure staat onder contract bij SC Heerenveen, maar kan zich op het WK in de kijker spelen bij andere clubs. Aad de Mos ziet Noppert wel een transfer maken en heeft al een club op het oog.

Blijven presteren

De status van Noppert is door zijn aanwezigheid op het WK flink gestegen. Een jaar geleden zat hij nog op de bank bij Go Ahead Eagles en zagen clubs hem niet staan. Nu staat hij op de radar van alle scouts. “Het is in ieder geval iemand die ze vanaf nu zullen volgen. Mocht hij een heel goed toernooi keepen en als hij tot het einde blijft presteren… dan zie ik hem wel verkassen naar Ajax bijvoorbeeld”, zegt De Mos in de podcast Twee Viertje met Aad.

In Amsterdam beschikken ze momenteel over twee oude keepers: Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40). Met de 28-jarige Noppert zouden ze een opvolger in huis kunnen halen, suggereert Aad. “Ajax zoekt een goede keeper, die nog niet boven de dertig jaar is. Noppert kan nog een jaartje of acht à negen mee. Dat zou me niet verbazen, dat hij bij een topclub terechtkomt. In Nederland of in het buitenland.”

Verrassing

Is Aad verrast door de snelle opkomst van de keeper uit Joure? “Nou, je zag wel dat hij kwaliteiten heeft, bij Go Ahead heb je dat ook gezien. Maar ik had hem zeker niet gezien als potentiële eerste keeper bij het Nederlands elftal. Ik had sowieso al gedacht dat Cillessen mee zou gaan. Als Cillessen dan niet meeging had ik gedacht aan Bijlow. In de podcast hebben we dat ook zo geanalyseerd en de hele verdediging klopte, zoals wij dat gezegd hebben. Maar Noppert was wel een verrassing.”

Noppert mag bondscoach Louis van Gaal natuurlijk dankbaar zijn dat hij de kans krijgt zich op het WK te laten zien. “Dat is typisch Louis van Gaal. Die altijd iets bijzonders heeft en de boel daar ook op de een of andere manier mee wakker schudt. En het elftal ook laat zien dat niemand zeker is van zijn positie.”

 

WK 2022
Nederland wereldkampioen
13.00

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie