Aad de Mos: “Voor Van Nistelrooij beter als PSV geen kampioen wordt”

Door Stefan van Buren


Aad de Mos: “Voor Van Nistelrooij beter als PSV geen kampioen wordt”

Ruud van Nistelrooij is gepresenteerd als de nieuwe coach van PSV. De voormalig topspits zal Roger Schmidt na dit seizoen opvolgen. Volgens Aad de Mos, die zelf in 1993 aan het roer stond in Eindhoven, wordt Van Nistelrooij in het diepe gegooid.

Ongelukkig

Twee weken geleden werd Van Nistelrooij voor het eerst gepeild voor de functie. Toen vond de trainer van Jong PSV dat hij er nog niet klaar voor was. Nu gaat hij op aandringen van algemeen directeur Marcel Brands toch overstag. “Nu wordt hij in het diepe gegooid. Hij was er twee weken geleden nog niet klaar voor. En dat is natuurlijk een beetje ongelukkig om nu te zeggen: ‘Ik ben er wel klaar voor.’ Dat zal hem toch een tijdje achtervolgen als hij geen resultaten haalt in begin. Dan zal de media er opduiken. Wint hij en maakt hij een goede start dan is alles vergeten. Zo werkt het voetbal. Ik hoop van ganser harte dat hij het goed gaat doen.”

Zware erfenis

Met het mogelijke vertrek van Mario Götze, Eran Zahavi en Carlos Vinícius zal Van Nistelrooij een nieuw elftal moeten gaan bouwen. “Ja, maar dat is ook goed. Je wilt allemaal je eigen handschrift hebben. Hij zal ook spelers vervangen die nu spelen, maar die hij niet goed genoeg vindt. En er zal ook een andere speelwijze komen, denk ik. Als ik zijn speelwijze zie bij Jong PSV, dan is het altijd met de twee aanvallende middenvelders en een verdedigende middenvelder. Dus dat zal ook wat PSV zo zijn. Het is alleen te hopen dat PSV geen kampioen wordt, anders zit je alweer met een zware erfenis. Dan ben je alweer verplicht om kampioen te spelen het jaar erop.”

 

PSV wint de Conference League
11.00

PSV wint de Eredivisie
5.00

 

Bepalende speelronde

Toch voorspelde De Mos in de podcast Twee Viertje met Aad wel een titel voor PSV. Met nog zes wedstrijden te gaan staan de Eindhovenaren twee punten achter op koploper Ajax. “Ik denk dat PSV een makkelijker programma heeft en in vorm is op dit moment. Het is vrij rustig in de kleedkamer, en kan Ajax niet zeggen. Vandaar ook dat aanstaand weekend, het eerste weekend in april, kan wel eens bepalend zijn voor de rest van het seizoen.”

Groningen - Ajax
Beide teams scoren
1.95
Twente - PSV
Meer dan 2,5 goals
1.80

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie