Aad de Mos: “Winteraankopen zijn vaak miskopen”

Door Stefan van Buren


Aad de Mos is geen fan van winterse transfermarkt: “Vaak miskopen”

De maand januari zit er weer op en daarmee is de winterse transferperiode voorbij. Clubs die de eerste seizoenshelft niet naar behoren presteerden hebben de kans gehad om de boel recht te trekken. Maar volgens onze huisanalist Aad de Mos pakt dit zelden goed uit, zo stelt hij in de nieuwe aflevering van onze podcast Twee Viertje met Aad.

“Ik ben altijd tegen die wintermercato geweest. Het zijn vaak miskopen”, zo stelt de oud-trainer van Ajax en PSV. “Het is het laatste moment waarop de clubs het niet meer weten. Uitzondering is de situatie met Bergwijn geweest. Gaat Ajax het wel of niet doen? Ik kan me voorstellen dat Ajax het niet gedaan heeft. Zo’n heel pakket kost bijna zestig miljoen, dat is niet te doen. Stel je voor dat zo’n speler de eerste wedstrijd geblesseerd raakt! Ik vind het heel verstandig van Ajax en van Overmars dat ze dat niet gedaan hebben.”

Ajax smeet geld over de balk

De afgelopen jaren gaf Ajax veel geld uit aan nieuwe aankopen, maar De Mos ziet dat Overmars nu de hand op de knip houdt. “Ze hebben Bandé. Dat is een miskoop, Kudus is een miskoop. Kristensen was een miskoop. Er zitten er altijd een paar tussen, natuurlijk. Dat heb je als je veel geld hebt, dan ben je niet creatief meer. Dan ga je het geld zomaar over de balk smijten, maar daar hebben ze nu een streep onder gezet met het oog op de pandemie en minder inkomsten.”

 

Ajax - Heracles
Meer dan 4,5 goals
2.25

 

Beleid Feyenoord is geforceerd

“Ik kijk natuurlijk ook wat Feyenoord nu doet, op het laatste moment met Sandler binnenhalen en nog wat spelers die nog niet bekend zijn bij ons. Het is allemaal een beetje geforceerd”, aldus De Mos. “Ik denk dat de clubs die in achtervolging zitten zich in een panieksituatie bevinden. Dat zie je bij Club Brugge, die zitten achter Union aan. Feyenoord hikt aan tegen PSV en Ajax aan. Dan kom je in een geforceerde situatie en daar moet je uit zien te blijven.”

 

PSV - AZ
PSV wint
1.66

 

PSV: Eerst kijken in eigen keuken

Nieuw elan in de selectie betekent volgens De Mos niet dat je in de tweede helft van het seizoen kunt rekenen op betere prestaties. “De stelregel is bij mij altijd geweest: ‘Eerst kijken in eigen keuken’, zoals PSV nu doet met de vervanging van Ramalho. Het is allemaal leuk en aardig voor de buitenwacht en voor de supporters om zogenaamde namen binnen te halen, maar vijf aankopen doen is totaal geen garantie dat je elftal beter gaat spelen. Je kan ook veel slechter gaan spelen.”

“Clubs die het rustig bij elkaar houden, met een mooie homogene groep, die kunnen in een keer exploderen. Zij hebben het vertrouwen van de spelers. Je moet het doen met de spelers die je hebt. Die breken dan in één keer door. Dan heb je een win-winsituatie.”

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie