“Ajax gaat compleet de mist in met Blind”

Door Stefan van Buren


‘Ajax gaat compleet de mist in met Blind’

In de podcast Twee Viertje blikt Aad de Mos terug op de WK-kwartfinale tussen het Nederlands elftal en Argentinië, maar hij laat ook zijn mening horen over Ajax en Daley Blind. Volgens De Mos maakt Ajax een fout door de verdediger deze winter transfervrij te laten vertrekken. “Dit is niet het goede moment om afscheid te nemen van Blind!”

Slechte timing

Blind lijkt de concurrentiestrijd met Owen Wijndal en Calvin Basey te gaan verliezen. De ervaren verdediger maakt al minder minuten en heeft volgens De Telegraaf een transferverzoek ingediend. Vanwege de bewezen diensten ging Ajax ermee akkoord om hem deze winter nog te laten vertrekken. Maar snijdt de club zichzelf niet in de vingers? Aad de Mos, oud-trainer van de Amsterdammers, denkt van wel.

“Ik denk niet dat het moment voor een vertrek daar is. Blind is niet alleen aanwezig als het slecht loopt, maar ik denk dat je hem ook heel goed kunt gebruiken als het wat minder goed loopt. Met zijn ervaring. Maar ik denk alleen dat er de laatste twee maanden te veel gebeurd is tussen de club en Blind. Of dat nou vanuit de leiding is of vanuit de technische staf. Ik heb daar geen goed beeld van en het is moeilijk te achterhalen. Maar mijn gevoel zegt dat het niet het goede moment is om nu afscheid van hem te nemen. Ik had hem liever nog een half jaar zien spelen bij Ajax. En dan door de voordeur afscheid nemen met een titel.”

Beste bookmakers 2022

Makkelijke kritiek

Over de opbouwende en voetballende kwaliteiten van Blind hoor je niemand klagen. Wel was er in de eerste seizoenshelft kritiek op zijn verdedigende spel, dat niet foutloos was. Maar volgens Aad ging er wel meer mis bij Ajax. “Je kunt het niet allemaal op één speler afschuiven. De hele samenstelling, de hele veldbezetting, de uitvoering van de veldbezetting was heel matig. Van spitsen tot aan keeper. Er ontbrak zoveel aan, dat was bijna niet meer te herstellen. Voor niemand.”

“Ja, en dan komen ze toevallig bij het makkelijkste uit, waar je ook mee doodgegooid wordt door de media. Zonder dat ze de analyse goed kunnen maken komen ze uit bij Blind. Maar wat zich afspeelde naast Blind, maar wat zich afspeelde voor Blind. En wat zich afspeelde in de opbouw, zonder Blind bijvoorbeeld, daar wordt niet naar gekeken.”

Problemen voor Schreuder

Een vertrek van Blind is niet de oplossing voor het matige spel van Ajax. De Mos voorziet een berg werk voor Alfred Schreuder om de Amsterdammers nog naar de titel te leiden. “In alle linies, of dat nou het middenveld is of de aanval of de verdediging, worden zoveel fouten gemaakt. Dat dat doorwerkt in de totale teamtactiek op het veld. En de tegenstanders profiteren daar optimaal van. Dat wordt altijd neergelegd op het bordje van de sterkste spelers, die worden dan het hardst aangepakt. Als het goed gaat krijgen ze ook altijd de bloemen, of dat Tadic is of Blind. Maar ze krijgen nu ook de klappen van het falen van Ajax in 2022.”

Eredivisie 2022-2023
Ajax wordt kampioen
1.90

Laatste Nieuws

Nilis: “Voetballers hebben meer risico op gokverslaving”

Oud-voetballer Arne Nilis deelt zijn ervaringen als gokverslaafde om te voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken.

De Mos: “Brobbey is een verwend jongetje”

Bij Ajax zijn ze ontevreden over Brian Brobbey. Aad de Mos snapt dat heel goed.

De Mos: “Wij wedden 8 van de 10 keer goed”

In de podcast Twee Viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn visie op de voetbalwereld. Deze week: een buitenlandse coach voor Ajax?

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie