Arsenal vs. Tottenham, wie wint de North London Derby?!

Door Janus Schopman


Voorbeschouwing: Arsenal FC – Tottenham Hotspur ( Premier League )

⚽ – Zondag om 15:05 staan de twee deelnemers van “The North London Derby” tegenover elkaar; Arsenal speelt thuis in het Emirates Stadium tegen aartsrivaal en stadsgenoot Tottenham Hotspur.

LONDEN – Een van de leukste en spannendste wedstrijden op de buitenlandse velden is komend weekend ongetwijfeld deze. De derby tussen Arsenal FC en Tottenham Hotspur, stadsgenoten, beide gestationeerd in het Noorden van Londen. Vandaar dat deze derby omgedoopt is tot de North London Derby.

2.50x je inzet als Arsenal wint, 2.60x je inzet als Tottenham wint!

Deze twee clubs zijn sinds jaar en dag al rivalen van elkaar. Ze zijn zoals hierboven al benoemd beide gestationeerd in het noordelijke deel van Londen. Tottenham Hotspur komt uit het stadsdeel Tottenham. Deze volkswijk is de armste wijk van Londen waar veel criminaliteit en werkloosheid heerst. Arsenal is gestationeerd in Holloway, een stadsdeel dat het een stuk minder slecht heeft. Mede hierom is de derby extra beladen.

De 196ste editie van deze derby staat voor de deur. In de voorafgaande 195 edities wist Arsenal het vaakst te winnen, zij kwamen 91x als winnaar naar voren. Tottenham won 63x en 51x eindige het in een gelijkspel.

Beide clubs doen het op dit moment prima in de competitie. Tottenham komt nog uit in de Champions Leagueterwijl Arsenal het moet doen met de Europa League. Tottenham staat momenteel derde in de poule met FC Barcelona, Inter Milan en PSVZe hebben nog kans, maar dan moet er wel tweemaal gewonnen worden. Arsenal daarentegen staat bovenaan in hun poule. Het vervelende voor Arsenal is dat ze donderdagavond uit in Oekraine moet spelen tegen Vorskla. Dat terwijl zondag de eerstvolgende wedstrijd is. Ze zullen hierdoor wellicht niet helemaal fit terugkomen om zich optimaal te kunnen voorbereiden op deze wedstrijd.

Scoren beide teams samen vaker dan 3.5x? Dan pak je 2.33x je inzet!

Huidige vorm
De huidige vorm van beide ploegen is indrukwekkend. Zo heeft Tottenham zijn laastste vijf wedstrijden gewonnen, waaronder van ChelseaZe staan momenteel indrukwekkend derde in de Premier League.

Voor Arsenal is ook het een en het ander positiefs te zeggen. Ze zijn om te beginnen bezig aan een erg indrukwekkende reeks. Ze zijn namelijk in alle competities al 17 wedstrijden op rij ongeslagen. Hier moet wel bijgezegd worden dat van de laatste zes wedstrijden die ze gespeeld hebben er vier met een remise afgesloten werden.

De afgelopen onderlinge confrontaties is geen rechte lijn uit te trekken behalve dat de thuisploeg meestal met de winst aan de haal gaat! Zondag om 15:05 wordt de wedstrijd afgewerkt!

Vooruitblik op speelronde 16 in de Eredivisie

Door Stefan van Buuren Ajax en Feyenoord krijgen het op papier makkelijk, PSV wacht een...

Ruim een ton winnen met een vijfje, het gebeurde afgelopen week!

Door Stefan van Buuren Een Duitser gokt dertig wedstrijden goed, hij weet €102.730 te winnen...

Betsson stunt met 25.00x je inzet als Ajax wint van Bayern!

Door Stefan van Buuren Betsson stunt met 25.00x je inzet als Ajax deze keer wel...

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

loading icon