AZ biedt ook shirt zonder sponsor Kansino aan

Door Stefan van Buren


AZ biedt ook shirt zonder sponsor Kansino aan 

Op het nieuwe thuisshirt van AZ prijkt tijdens wedstrijden de naam van Kansino. Maar omdat er ook veel kritiek kwam op de nieuwe hoofdsponsor van AZ, is er voor de verkoop ook een shirt beschikbaar zónder Kansino. De andere variant toont het logo van de Alkmaar Zaanstreek Foundation.

Gokreclames in het voetbal

Reclame voor gokken ligt onder vuur. Supporters van voetbalclub zijn niet altijd blij met de samenwerkingen die hun club aangaat met casino’s of online bookmakers. Er kwam kritiek vanuit de gezondheidzorg op de deal tussen Ajax en Unibet en ook de clubs die BetCity als betting sponsor presenteerden konden rekenen op scheve gezichten. Minister Conny Helder van Langdurige Zorg en Sport wil zelfs een verbod op gokbedrijven op shirts van voetbalclubs om de jeugd te beschermen tegen gokken.

Legale en betrouwbare bookmakers

Foundation

Het is ongetwijfeld één van de redenen dat AZ de supporters een keuze voorlegt. Voor supporters onder de achttien jaar is alleen het shirt met Almaar Zaanstreek Foundation beschikbaar. Dit is een nieuwe organisatie die AZ en Kansino samen hebben opgezet om ‘een actieve bijdrage te leveren aan de maatschappelijke doelstellingen van de voetbalclub’.

“Met dit gezamenlijk op te zetten initiatief kunnen we meerdere maatschappelijke doelen ondersteunen” vertelt Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, op de website van de club. “Welke initiatieven dat zijn, zal op korte termijn worden gepresenteerd. Naast een initiële gezamenlijke financiële bijdrage, zal AZ ook per verkocht shirt een afdracht doen aan de foundation.”

Laatste Nieuws

Chelsea krijgt bezoek van Tottenham in Londense Derby

Chelsea treft koploper Tottenham Hotspur in een Londense Derby. Kan Antonio Conte van zijn oude ploeg winnen?

Eredivisie: Pakken Ajax, PSV en Feyenoord de tweede zege op rij?

Gaan Ajax, PSV en Feyenoord ook hun tweede wedstrijd winnen? Lees onze voorbeschouwing om te wedden op de Eredivisie.

Mendes da Silva opgepakt vanwege Edobet, drugshandel en witwassen

David Mendes da Silva is opgepakt door de politie. De oud-international wordt in verband gebracht met Edobet, drugshandel en witwassen.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie