“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Door Stefan van Buren


“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

AZ keert teleurgesteld terug uit Engeland. De ploeg uit Alkmaar had West Ham United even in de tang tijdens de eerste halve finale van de Conference League, maar gaf de winst uit handen (2-1). Meestervoorspeller Aad de Mos ziet de kansen voor AZ krimpen en verwacht een zware returnwedstrijd in Alkmaar.

Analyse

De spelers van coach Pascal Janssen hielden de eerste helft goed stand tegen de druk van West Ham. Door een doelpunt van Tijani Reijnders kwam AZ vlak voor rust zelfs op voorsprong. Na de rust trok West Ham de wedstrijd echter naar zich toe door twee keer te scoren uit standaardsituaties. In de podcast Twee Viertje met Aad analyseert de oud-trainer de nederlaag van AZ.

“Het zag er heel goed uit tot een uur in de wedstrijd. Toen ging de keeper gruwelijk in de fouten. En fouten van keepers, dat worden meestal goals. Een strafschop. Toen ging het powerplay door en vielen er een aantal AZ-spelers door de mand. Vooral Chatzidiakos en Beukema in het centrum, die kwamen tekort. AZ werd een klein beetje overlopen. Ik was blij dat het 2-1 stond en dat het geen 3-1 of 4-1 werd aan het einde van de wedstrijd.”

Na een lang en succesvol Europees seizoen staat AZ aanstaande donderdag voor de laatste horde richting de finale. De kansen om de eindstrijd te halen zijn na de nederlaag wel geslonken, beseft ook De Mos.  “Het zal heel moeilijk worden. IK heb ze live tegen Anderlecht gezien. Toen hadden ze het geluk dat Anderlecht heel naïef speelde. Binnen een kwartier stonden ze al met 2-0 voor, maar dat gaat nu zeker niet gebeuren. Het is te hopen dat Karlsson en Kerkez terugkomen. Dat zou een verbetering zijn.”

Voorspelling

Wat is volgens De Mos het beste strijdplan om alsnog de finale te halen? “Ze zullen gecontroleerd moeten aanvallen en geen goal tegenkrijgen. Dat is heel bepalend. Geen open huis gaan houden. Je kunt tot aan de laatste minuut met een goal terugkomen in de wedstrijd. Je moet het gedoseerd doen.”

Alles is nog mogelijk in de return, maar Aad is realistisch in zijn voorspelling. Hij geeft AZ niet veel kans om West Ham opzij te zetten. “Ik denk 30% AZ en 70% West Ham United. Ik voorspel een gelijkspel: 1-1. Dan weet je dat je niet naar Praag toegaat. Helaas.”

AZ - West Ham United
Gelijkspel
3.20
AZ - West Ham United
Exacte uitslag: 1-1
6.00

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“Ajax is aangeschoten wild, maar wint wel van AZ”

Ajax en AZ strijden om de derde plek. AZ kan de belangrijke positie overnemen, maar Aad de Mos verwacht niet dat Ajax het weggeeft.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie