“Bergwijn komt nog geen verkeersheuvel voorbij”

Door Stefan van Buren


“Bergwijn komt nog geen verkeersheuvel voorbij”

Ajax staat deze week voor een zware uitdaging om te winnen bij Union Berlin en te overleven in de Europa League. De Champions League-overwinningen op Real Madrid, Juventus en Borussia Dortmund uit de afgelopen jaren zijn ver naar de achtergrond verdwenen. “Ajax moddert aan in de subtop”, stelt Aad de Mos in de podcast Twee Viertje met Aad.

Te weinig kwaliteit

Na een wederopstanding in de Eredivisie viel Ajax weer tegen in het duel met Union Berlin. Het spel en de 0-0 eindstand werden niet positief ontvangen. “Maar de tegenstanders moeten we niet onderschatten. Ze hebben weinig namen, maar het collectief van Union is wat uitblinkt. Het is moeilijk om daar tegen te spelen, want ze geven geen centimeter vrijheid aan de tegenstander. Ajax mocht zijn handjes dichtknijpen dat ze niet verloren in de thuiswedstrijd.”

Na een aantal succesvolle jaren en mooie prestaties in Europa heeft Ajax het dit seizoen moeilijk.  Volgens De Mos heeft dat maar met één ding te maken. “Dat heeft te maken met kwaliteit. Dit team heeft niet de kwaliteiten van het team uit 2017-18. Er zitten een hoop probleemkinderen tussen, jongens die Ajax-onwaardig zijn. Dat komt terug bij het verdedigen en bij de eerste opbouw, het loopt allemaal heel stroef. De tegenstanders maken daar gebruik van door hoog druk te zetten.”

Bergafwaarts

Maar ook de aanvallers van Ajax steken niet in hun beste vorm. Recordaankoop Steven Bergwijn heeft nog niet laten zien dat hij een directe meerwaarde is. “Het is voor het eerst dat we met zijn allen een beetje twijfelen aan zijn kwaliteiten. Bergwijn komt nog geen verkeersheuvel voorbij”, ziet De Mos. “Het is allemaal vanzelf gegaan. Via PSV naar Tottenham en na een mislukt avontuur van Tottenham naar Ajax, een geweldige transfer, de duurste speler ooit. Hij speelt de eerste vijf à zes wedstrijden de pannen van het dak, maar sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Nu is dat natuurlijk heel vervelend voor zo’n speler en spelers die te veel na gaan denken, die komen automatisch in de problemen.”

Moeten de fans in Amsterdam dan maar accepteren dat er magere jaren voor de deur staan? “Dat is niks voor Ajax natuurlijk. Een paar jaar slecht wordt niet geaccepteerd. Je hebt gezien wat er zich allemaal af heeft gespeeld het eerste half jaar onder Alfred Schreuder. Ajax is gewend en verwend en ze willen direct weer aansluiten bij de Europese top. Maar nu is het wat aanmodderen in de subtop. Het is te hopen dat ze donderdag via een achterdeurtje nog een escape kunnen bewerkstelligen, maar ik hou m’n hart vast. Ik heb het idee dat Union thuis het verschil gaat maken.”

Union Berlin - Ajax
Union Berlin wint
2.20

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie