Betway keert in 2022 nog NIET terug naar Nederland

Door Stefan van Buren


Betway keert dit jaar nog niet terug naar Nederland

Betway is bezig om een vergunning te krijgen voor het aanbieden van online gokken in Nederland, maar zal dit jaar nog niet live gaan. De Britse bookmaker diende in april een aanvraag in bij de Kansspelautoriteit en stelt de lancering uit tot volgend jaar.

Licentie

De behandeling van een licentieaanvraag duurt normaal gesproken zes maanden. In theorie zou Betway dit jaar nog live kunnen gaan in Nederland, maar dat is niet de verwachting. Moederbedrijf Super Group heeft in de kwartaalcijfers van 2022 namelijk voorspelt dat het dit jaar geen omzet verwacht uit Nederland.

Tot vorig jaar was Betway actief in Nederland. De bookmaker had zelfs een Nederlandstalige app ontwikkeld voor de mobiele telefoon. Omdat gokken in Nederland toen nog illegaal was, kwam Betway in opspraak, waarna de app werd verwijderd. Nu heeft Betway de ambitie om legaal terug te keren voor Nederlandse spelers.

Legale bookmakers Nederland

Internationale bookmaker

Betway is internationaal actief en heeft licenties voor het Verenigd Konikrijk, Malta, Italië, Denemarken, Spanje, België, Duitsland, Zweden, Mexico, Zuid-Afrika, Portugal, Ierland, Polen, Frankrijk, Argentinië en de Verenigde Staten. In Europa is het daarnaast bekend als hoofdsponsor van West Ham United. Zo prijkt de naam van de bookmaker op het shirt van de Premier League-club.

Laatste Nieuws

Verbod op gokreclames uitgesteld

Ongerichte gokreclames zouden vanaf 1 januari 2023 verboden worden, maar dit wordt uitgesteld. Minister Weerwind noemt maart 2023 als nieuwe datum.

Super Saturday: topwedstrijden in Duitsland en Italië

Genoeg om van te genieten zaterdag: zowel Bayern München – Borussia Dortmund als Juventus – AC Milan. Wij beschouwen voor op deze topduels.

‘Betfirst gaat deze maand live in Nederland’

Betfirst staat op het punt om terug te keren in Nederland. De gokwebsite probeert via de Kanspelautoriteit (Ksa) een licentie te krijgen.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie