Beugelsdijk geschorst vanwege online gokken op wedstrijden

Door Stefan van Buren


Beugelsdijk geschorst vanwege online gokken op wedstrijden

De KNVB heeft Tom Beugelsdijk geschorst voor vijf wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk, voor het online gokken op competities waarin de speler zelf heeft deelgenomen. De verdediger, die afgelopen seizoen bij Sparta Rotterdam speelde, heeft het schikkingsvoorstel geaccepteerd.

Onderzoek

In april kwam naar buiten dat Beugelsdijk aandelen heeft gekocht in het illegale gokbedrijf Edobet. Daarnaast zou hij in de wedstrijd van Sparta tegen PSV op 16 januari bewust een gele kaart hebben gepakt. Een bekende van Beugelsdijk zou daar geld op hebben ingezet. Bewijs ontbrak volgens het Openbaar Ministerie en de voetballer werd vrijgesproken, maar de KNVB ging wel op onderzoek uit.

Onrechtmatige beïnvloeding

“Het onderzoek heeft geen aanwijzingen opgeleverd voor onrechtmatige beïnvloeding van het verloop van wedstrijden (matchfixing)”, schrijft de KNVB. “In het onderzoek is Beugelsdijk gehoord en is vast komen te staan dat hij, gedurende de seizoenen 2013/’14 tot en met 2020/’21, via een online aanbieder weddenschappen heeft afgesloten op wedstrijden in competities waarin hij als speler van ADO Den Haag dan wel Sparta heeft deelgenomen, te weten wedstrijden in de Eredivisie, TOTO KNVB beker en/of Supercup.”

In 2019 ging Beugelsdijk een weddenschap aan rondom de Eredivisiewedstrijd FC Groningen – ADO Den Haag. Op dat moment speelde de verdediger voor ADO, waardoor hij volgens de KNVB ‘enige mate van invloed heeft gehad.’ Ook al maakte Beugelsdijk tijdens de wedstrijd geen deel uit van de selectie, het is voor spelers van betaald voetbal verboden op te wedden op voetbal wedstrijden in de eigen competitie.

Legaal en betrouwbaar gokken op voetbal

Geen nieuw contract

Vandaag kreeg Beugelsdijk ook te horen dat zijn aflopende contract bij Sparta Rotterdam niet verlengd wordt. Hij krijgt wel de kans om tijdens de voorbereiding mee te trainen om fit te blijven. Het afscheid heeft volgens de club niets te maken met het overtreden van de gokregels.

Laatste Nieuws

Nederlandse Loterij is de komende 10 jaar hoofdsponsor van TeamNL

Nederlandse Loterij heeft zich voor de komende tien jaar verbonden aan TeamNL. De aanbieder van kansspelen is de eerste hoofdsponsor ooit.

De Mos voorspelt: “Pasveer keept voor Oranje op het WK”

Aad de Mos denkt dat Remko Pasveer namens Nederland zal keepen tijdens het WK in Qatar. Zo laat hij weten in de podcast Twee Viertje met Aad.

Franse overheid wil Zebet overnemen

ZEturf, in Nederland actief met Zebet, wordt mogelijk van de Franse overheid. De Franse nationale loterij heeft de onderhandelingen geopend.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie