Champions League-voetbal niet zeker voor Ajax: “Kunnen tegen iedereen problemen krijgen”

Door Stefan van Buren


Champions League-voetbal niet zeker voor Ajax: “Kunnen tegen iedereen problemen krijgen”

Na een week vol interlandvoetbal begint dit weekend het clubvoetbal weer. De strijd om de bovenste plekken in de Eredivisie is ongekend spannend. Met nog acht duels te gaan staat Feyenoord op een comfortabele voorsprong, maar Aad de Mos waarschuwt de fans in de podcast Twee Viertje met Aad om niet te vroeg te juichen. Ook Ajax moet volgens de meestervoorspeller oppassen.

Eredivisie top 4

De verschillen in de top vier van de Eredivisie zijn minimaal. Het speelschema ligt daarom elke week onder de loep. Feyenoord gaat dit weekend op bezoek bij Sparta, Ajax speelt uit bij Go Ahead Eagles, PSV reist af naar NEC en AZ speelt thuis tegen sc Heerenveen. Ziet Aad ergens een bananenschil?

“In Rotterdam misschien. Als de blessures van Trauner, Wieffer en Geertruida dusdanig zijn dat ze niet kunnen spelen. Sparta zit op het vinkentouw, ze hebben niets te verliezen. Daar spelen is altijd een lastige wedstrijd voor Ajax, PSV en Feyenoord. Ik kan me nog een wedstrijd van vorig jaar herinneren. Dat Feyenoord pas in de laatste minuut een goal maakte en won. Voor PSV is NEC ook niet makkelijk en voor Ajax is alles moeilijk. Die kunnen tegen iedereen problemen krijgen. Bij AZ tegen Heerenveen zie ik geen problemen. AZ gaat die wedstrijd winnen.”

AZ - sc Heerenveen
AZ wint
1.50

Haalt Ajax de Champions League?

Ajax staat op de tweede plaats die recht geeft op Champions League-voetbal, maar de supporters kunnen er nog niet gerust op zijn. PSV en AZ zitten Ajax op de hielen en zouden de Amsterdammers nog in kunnen halen. “Dat kan zomaar. Zeker als Ajax de kleine wedstrijden niet wint. De grote wedstrijden verlies je automatisch. Ze hebben dit seizoen nog geen grote wedstrijd gewonnen, dus ook 24 april tegen PSV gaan ze het niet redden, denk ik. Alle spelers raken meer uit vorm, of het nou Timber is of Taylor. Ik heb Bassey ook zien schutteren. Hij stond bij Nigeria te slapen met een man in zijn rug. Dus tel uit je winst.”

Bayern – Dortmund

Ook in de buitenlandse competities wordt het clubvoetbal weer hervat. Naar welke wedstrijden kijkt uit Aad het meest uit dit weekend? “Manchester City tegen Liverpool en vooral Bayern tegen Dortmund. Bayern staat in punten achter. Door de trainerswissel is deze wedstrijd heel interessant. Tuchel komt van Dortmund en moet nu tegen zijn oude ploeg spelen. Nagelsmann was de nieuwe toptrainer in heel de wereld. Die is ontslagen en dat heeft een pak geld gekost. Er staat veel druk op voor Bayern München en verliezen betekent vijf punten achterstand. Die wedstrijd zal ik zeker gaan bekijken.”

Bayern München - Borussia Dortmund
Gelijkspel
5.00

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie