“Cillessen heeft niets meer te zoeken in Oranje”

Door Stefan van Buren


“Cillessen heeft niets meer te zoeken in Oranje”

Aad de Mos raadt bondscoach Ronald Koeman aan om een nieuwe keeper te zoeken. De huisanalist van SoccerNews.nl veroordeelt Jasper Cillessen voor zijn blunders tegen Vitesse. De keeper van NEC ging meerdere keren in de fout en was mede schuldig aan de 1-4 nederlaag. Het moet hem volgens De Mos zijn plek in Oranje kosten.

Blunders

De eerste twee goals in de derby tussen NEC en Vitesse waren te wijten aan blunders van Cillessen. Eerst zat hij mis bij een laag schot van Matus Bero (0-1) en daarna ging hij de mist in nadat hij werd aangespeeld en veroorzaakte hij de 0-2. In de tweede helft gooide Cillessen de bal recht in de voeten van een tegenstander, maar toen werd hij gered door de lat. De keeper heeft zijn excuses aangeboden aan zijn ploeggenoten en de supporters, maar dat is volgens Aad de Mos niet genoeg.

“Deze blunders waren eenmalig, maar ik vind hem de laatste weken al slecht keepen. Sinds hij weer terug is bij het Nederlands elftal heeft hij alleen maar matige wedstrijden gespeeld”, vertelt Aad in de nieuwe aflevering van de podcast Twee Viertje met Aad. “Daarvoor, toen-ie niet geselecteerd was, keepte hij veel beter. Maar sinds hij weer in Oranje zit is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Ik denk dan ook dat hij niet meer geselecteerd wordt.”

Vervanger bij Oranje

Koeman heeft de slechte prestaties van Cillessen ongetwijfeld opgemerkt en zal zijn keuzes afwegen. Naast de NEC-doelman komen ook Mark Flekken, Andries Noppert, Kjell Scherpen en Bart Verbruggen in aanmerking voor de positie onder de lat bij Oranje. De Mos heeft een duidelijke voorkeur: Justin Bijlow moet volgens hem nummer 1 worden.

“Voor mij is duidelijk dat Justin Bijlow de grote man is. Bart Verbruggen is de tweede man. En dan hebben we altijd nog Mark Flekken. Doet het in Freiburg erg goed en staat ook op de lijst van grotere clubs. Dus ik sluit Flekken ook niet uit.”

Podcast Twee Viertje

In de nieuwe aflevering van Twee Viertje met Aad laat het voetbalorakel onder meer zijn licht schijnen over het duel tussen zijn twee oude werkgevers PSV en Ajax. Aad doet dat in gesprek met de nieuwe presentator, Eimert Pruis, die na 32 afleveringen de plek van Maikel de Lange heeft ingenomen.

Verder heeft De Mos een nogal tegendraadse mening over José Mourinho en weet de meestervoorspeller al welke Nederlandse clubs we gaan terugzien in de halve finales. Voldoende spreekstof om naar te luisteren en kijken dus!

PSV - Ajax
PSV wint
2.30

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie