Coaches Betaald Voetbal en Unibet strijden samen tegen matchfixing

Door Stefan van Buren


Coaches Betaald Voetbal en Unibet strijden samen tegen matchfixing

De vakbondsvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en Unibet gaan samen de strijd aan tegen matchfixing. De twee partijen gaan onder meer voorlichting geven over de risico’s van matchfixing aan trainers, coaches en andere betrokken partijen in de sport.

Omkoping

Mario Captein is directeur van Coaches Betaald Voetbal, de vakbond voor gediplomeerde trainers en coaches. Hij benadrukt het belang van het bestrijden van matchfixing.  “Niet alleen sporters, ook trainers en coaches kunnen gevoelig zijn voor omkoping. Voorlichting over de gevaren en consequenties van matchfixing is daarom ontzettend belangrijk.

Captein legt ook de samenwerking met Unibet uit. “Unibet heeft al ruim twintig jaar ervaring in de strijd tegen matchfixing en het signaleren van manipulatie in de sport. Wij zijn ontzettend blij dat Unibet deze ervaring inzet om onze leden te trainen bij het herkennen van matchfixing.”

Unibet Impact

De initiatieven worden georganiseerd vanuit Unibet Impact, de maatschappelijke tak van de bookmaker, waarmee Unibet investeert in de Nederlandse sportwereld.

Lennart Kessels, General Manager van Unibet Nederland, geeft toelichting: “Wij zien een nadrukkelijke verantwoordelijkheid voor de gehele kansspelsector om actief bij te dragen aan voorlichting over matchfixing voor sporters, coaches en trainers. Sportmanipulatie is een vorm van corruptie die de integriteit van de sport bedreigt. Dit raakt ook wedkantoren als Unibet.”

Unibet bouwt hiermee verder aan de portefeuille met samenwerkingen in het Nederlandse voetbal. Eerder werd de bookmaker al gepresenteerd als sponsor van Ajax, AZ, SC Cambuur, De Graafschap, Heracles, NAC, en Telstar.

Laatste Nieuws

Nederlandse Loterij is de komende 10 jaar hoofdsponsor van TeamNL

Nederlandse Loterij heeft zich voor de komende tien jaar verbonden aan TeamNL. De aanbieder van kansspelen is de eerste hoofdsponsor ooit.

De Mos voorspelt: “Pasveer keept voor Oranje op het WK”

Aad de Mos denkt dat Remko Pasveer namens Nederland zal keepen tijdens het WK in Qatar. Zo laat hij weten in de podcast Twee Viertje met Aad.

Franse overheid wil Zebet overnemen

ZEturf, in Nederland actief met Zebet, wordt mogelijk van de Franse overheid. De Franse nationale loterij heeft de onderhandelingen geopend.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie