De Mos adviseert PSV-trainer Schmidt: “Ik heb Ajax regelmatig verslagen”

Door Stefan van Buren


Aad de Mos adviseert PSV-trainer Roger Schmidt: “Ik heb Ajax regelmatig verslagen”

Alle ogen zijn deze week gericht op de absolute topper in de Eredivisie. PSV en Ajax ontmoeten elkaar zondag in Eindhoven voor een belangrijke veldslag in de titelstrijd. Onze huisanalist Aad de Mos, die bij beide ploegen als trainer aan het roer stond, weet wel hoe Roger Schmidt het duel met Erik ten Hag kan winnen.

Ajax is de favoriet?

In de odds van bet365 is Ajax duidelijk favoriet. Tegenover een overwinning van PSV staat 3.40 keer je inzet, voor een gelijkspel ontvang je 3.75 keer je inzet en een overwinning van Ajax levert twee keer je inzet op. Aad de Mos is niet verrast door de verhoudingen.

De Mos: “Ajax is altijd favoriet in alle wedstrijden, zelfs in de Champions League. Ze hebben een dusdanige uitstraling dat ze onoverwinnelijk zijn. Maar je kent ook de kwetsbaarheden van dit Ajax. Ze staan een punt achter op PSV. Als Schmidt de goede beslissingen neemt en besluit met twee spitsen te spelen en met Cody Gakpo op tien, dan maakt hij een kans. Op die manier kun je Ajax pijn doen.”

PSV - Ajax

bet365
3.40
PSV
3.75
Gelijkspel
2.90
Ajax
Bezoek bet365
De odds voor PSV - Ajax op 23 januari 2021

Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

De Mos spreekt uit ervaring

Het advies van De Mos aan PSV-trainer Roger Schmidt is simpel. “Je moet niet te kort opbouwen tegen Ajax, als je ze wilt verslaan, dat heb ik in mijn carrière toch regelmatig gedaan.” De meest memorabele overwinning van De Mos tegen Ajax was die met KV Mechelen in de finale van de Europacup II in 1998. Als ultieme wraak op zijn voormalige werkgever versloeg De Mos Ajax met 1-0 en vierde zo het absolute hoogtepunt van zijn carrière. Lees meer daarover in ons profiel van Aad de Mos.

De Mos spreekt dus uit ervaring als hij advies geeft voor de ideale strijdwijze tegen Ajax, ook al vond de genoemde finale ruim dertig jaar geleden plaats. “Er is niets veranderd in deze tijd. De backs staan altijd vrij hoog,  Noussair Mazraoui en Daley Blind. Pomp die ballen maar in de hoeken bij die backs, de ruimtes zijn daar altijd open. Met een goede nummer tien – Gakpo is daar geschikt voor – ga je Ajax in een 4-4-2-formatie pijn doen.”

De Raad van Aad

Ondanks dit advies aan Roger Schmidt of de favorietenrol van Ajax verwacht De Mos dat er zondag geen winnaar komt. De twee titelkandidaten zullen volgens hem de punten delen. “Ik zie het niet gebeuren dat PSV wint. Ajax heeft een goede opening gehad, maar ik verwacht een gelijkspelletje”, besluit Aad.

Aad de Mos

PSV - Ajax
Gelijkspel
3.75

Doelpuntenmakers

Eran Zahavi ontbreekt mogelijk nog in de spits bij PSV. Daarom voorspelt De Mos in onze podcast Twee Viertje met Aad twee andere doelpuntenmakers. “Gakpo is altijd een vastigheid die gevaarlijk is en Carlos Vinícius kan tegen dat centrale duo ook gevaarlijk zijn. Ik ben geen fan van Vinícius, maar in deze wedstrijd heb je hem af en toe nodig.”

“PSV is in de wedstrijd in Amsterdam ook zo begonnen en toen hebben ze twee, drie opgelegde kansen gemist. Dat wordt wel eens vergeten door die 5-0 nederlaag, maar ik ben die eerste twintig minuten nog niet vergeten, toen speelde PSV heel sterk. Onze vriend Edson Álvarez en Lisandro Martínez kwamen in de problemen en dat had er mee te maken dat ze in die wedstrijd met twee centrale spitsen speelden.”

Gakpo scoort tegen Ajax
3.75

Vinícius scoort tegen Ajax
2.87

Aads huisbookmaker

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie