De Mos: “Ajax moet Karlsson en Wijndal halen”

Door Stefan van Buren


De Mos: “Ajax moet Karlsson en Wijndal halen”

Jesper Karlsson en Owen Wijndal maken dit seizoen een sterke indruk bij AZ. De aanvaller en de verdediger zijn mogelijk toe aan een stap hogerop. Onze huisanalist Aad de Mos zou beide spelers aanraden bij Ajax. “Waarom niet?”

Karlsson past bij Ajax

Karlsson is bezig aan zijn tweede seizoen als linksbuiten bij AZ. Vorig jaar scoorde hij elf keer en dit jaar al dertien keer. De Mos denk dat de Zweed het niveau van Ajax aan zou kunnen. “Hij heeft de kwaliteiten en snapt de spelprincipes die Ajax. Scorend vermogen, assists, goede feeling met de speler in zijn rug. Als Ajax een goede linksback heeft, vooralsnog Tagliafico of Blind, dan zou hij daar fantastisch mee kunnen spelen en zou Tadić  weer op tien kunnen spelen. Tadić wordt ook geen veertig jaar bij Ajax, dus dan heb je alvast een nieuwe speler die daar goed uit de voeten kan.”

Bodø/Glimt - AZ
Beide teams scoren
1.53

Dubbeldeal

Wijndal speelt als linksback samen met Karlsson aan de linkerkant. De in Alkmaar opgeleide speler heeft nog een contract voor één jaar en zou aankomende zomer kunnen vertrekken. Samen naar Ajax? “Ja, waarom niet?”, antwoord De Mos. “Zo werd er vroeger ook gewerkt in de voetballerij. PSV is groot geworden door in één keer drie spelers weg te halen. Koeman, Rijkaard en Vanenburg van Ajax. Alleen Rijkaard is toen niet doorgegaan.”

“Dat is niks nieuws in de voetballerij. Als er goede spelers zijn, je wilt beter worden en je kunt ze halen uit de Nederlandse competitie is dat wel zo prettig. Ze kennen de voetbalstijl en ze kennen de spelprincipes van Ajax, die zijn bijna identiek bij AZ, dus wat let je?”, vraagt De Mos zich hardop af. De oud-voetbaltrainer van onder andere Ajax en PSV is wekelijks te beluisteren in onze podcast Twee Viertje met Aad.

Ajax wint de Champions League
17.00

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie