De Mos: “Bijlow op doel, Simons wordt dé verrassing”

Door Stefan van Buren


De Mos: “Bijlow op doel, Simons wordt dé verrassing”

Bondscoach Louis van Gaal heeft vrijdag de definitieve WK-selectie bekendgemaakt. Aad de Mos heeft met veel aandacht geluisterd naar de 26 namen die Oranje gaan vertegenwoordigen in Qatar. De meestervoorspeller van Nederland verwacht dat Justin Bijlow eerste keeper wordt en ziet in Xavi Simons een potentiële verassing van het WK

Keeperskwestie

Jasper Cillessen was één van de meest besproken namen op de persconferentie. De doelman van NEC Nijmegen werd door Louis van Gaal buiten de selectie gehouden. De uitleg was dat Cillessen niet in vorm is, maar de echte reden is mogelijk dat de keeper een reserverol moeilijk kan accepteren.

Aad de Mos denkt er het zijne van: “Waar het mee te maken kan hebben: een vaste eerste keeper zou weleens lastig kunnen zijn in het hele gebeuren. Daar zal best een afweging over zijn geweest. Van Gaal zegt dat hij niet levert. Ik vond dat hij wel behoorlijk stond te keepen. Dus het zal wel meer in het mentale vlak zitten dat ze hem hebben overgeslagen.”

Penaltykiller

Ook Mark Flekken viel af, die door Van Gaal eerder bij de selectie werd gehaald. De doelman van Freiburg is juist wel in vorm. “Ze hebben gekozen voor Pasveer, Noppert en Bijlow. Als we het analyseren: Pasveer is een hele goede vent in de groep. Die legt zich overal bij neer op basis van zijn leeftijd. En hij mag zijn handen dichtknijpen na zijn prestaties bij Ajax van de laatste weken.”

“Noppert is dé penaltyspecialist, de nieuwe Tim Krul. Dat is een monster in de goal met zijn lange armen en zijn 2 meter. Dat zou weleens dé penaltykiller kunnen worden. Bijlow heeft mij volledig overtuigd. Het was goed dat Van Gaal hem toen een zetje heeft gegeven naar beneden. Die staat nu feilloos te keepen bij Feyenoord. Of het nou tegen Sturm Graz is of tegen Lazio of tegen Cambuur. Bijlow wordt onze keeper.”

Keuzes voor de spits

Ook Brian Bobbey is afgevallen. De spits van Ajax moest Luuk de Jong, Wout Weghorst en Vincent Janssen voor zich dulden. “Brobbey heeft niet geleverd. Het woord ‘leveren’ gebruikt Van Gaal vaak. Ik heb Brobbey niet gezien. Hij heeft te weinig meters gemaakt en hij heeft geen vaste plaats bij Ajax.”

“Ik denk dat Van Gaal er ook nog weleens stiekem over nadenkt om De Jong als basisspeler te laten beginnen. In bepaalde wedstrijden. Misschien tegen kleinduimpje Qatar. En dat hij Weghorst dan als vervanger daarvoor heeft. Ik denk dat zijn gedachte zo is.”

Xavi Simons

Xavi Simons is één van de spelers die nog nooit voor Oranje speelde, maar wel mee mag naar het WK. De middenvelder steekt in uitstekende vorm bij PSV. Kan hij dé verrassing worden van het WK? “Hij kan dat zeker”, zegt De Mos. “Coaches kennen die jongen niet. Lange, onbeweeglijke spelers die moe zijn… die krijgen dan zo’n jong ventje voor hun neus. Daar schrik je van.”

“Simons is handig in de kleine ruimte en een strafschop kan veroorzaken. Hij kan in één keer het tempo in een wedstrijd omhoog kan gooien, waardoor ze verrast worden en uit hun comfortzone worden getrokken omdat ze een tegenstander hebben gehad die ze de baas waren. Dan is zo’n beweeglijke jongen, die één, twee, drie mensen uit kan spelen, vervelend.”

WK 2022
Nederland wereldkampioen
13.00

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie