De Mos: “Oranje hoort niet bij de favorieten voor het WK”

Door Stefan van Buren


De Mos: “Oranje hoort niet bij de favorieten voor het WK”

Aad de Mos voorspelt dat Oranje zaterdag wint van Denemarken, maar geeft ons nationale elftal weinig kans om het WK in Qatar te winnen. De oud-trainer noemt in de podcast Twee Viertje met Aad Argentinië, Brazilië, Frankrijk en Duitsland als de grootste kanshebbers.

Oranje is zware outsider

Volgens onze huisanalist moeten we niet te veel hoop hebben op een wereldtitel voor Oranje. “Ik denk dat er een land uit Zuid-Amerika gaat winnen. Op basis van de omstandigheden, zoals het lang bij elkaar kunnen blijven. Bij Nederland gebeurt er altijd al wel iets. Ik denk niet dat Nederland de kwaliteit heeft om een Argentinië, Brazilië of Frankrijk tegen te houden. En niet onderschatten: de Duitsers zijn weer aan het terugkomen.. Dus ik denk dat Nederland een zware outsider is en niet bij de topfavorieten hoort.”

Nederland - Denemarken
Nederland wint
1.90

 

Vraagtekens bij tactiek

Het 5-3-2-systeem van Louis van Gaal valt niet in de smaak bij De Mos. “Als je geen buitencategorie verdedigers hebt dan kan ik me dat voorstellen. Dan ga je spelen met Vlaar, Martins Indi en De Vrij. Maar nu heb je buitencategorie verdedigers. Ik zou dat niet doen. Ik denk dat onze verdedigers top zijn en dat je beter met vier achterin kan spelen. Dat zijn ze ook gewend.”

“Ook Van Dijk twijfelt eraan. Als er twijfel is, lijkt me dat niet prettig voor de spelers en het lijkt me dat ook niet prettig voor Van Gaal. Daar zijn die oefenwedstrijden voor tegen Denemarken en tegen Duitsland. Ik neem aan dat hij zoals hij dat noemt drie vier drie gaat spelen. En dan ben ik benieuwd hoe dat uitpakt.”

 

Brazilië - Chili
Brazilië wint
1.44
Wales - Oostenrijk
Wales wint
2.75

Meer Raad van Aad

De Mos: “Wij wedden 8 van de 10 keer goed”

In de podcast Twee Viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn visie op de voetbalwereld. Deze week: een buitenlandse coach voor Ajax?

“Wij speelden met Ajax altijd heel graag in De Kuip”

Volgens Aad de Mos, meestervoorspeller van Nederland, gaat Feyenoord in De Klassieker tegen Ajax een pijnlijke middag beleven.

“Schreuder stevent af op ontslag”

Aad de Mos voelt aan dat de Alfred Schreuder aanstaande zaterdag ontslagen gaat worden. “Dit is niet meer te stoppen.”

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie