De Mos: “Oranje uitgeschakeld door omkoping”

Door Stefan van Buren


De Mos: “Oranje uitgeschakeld door omkoping”

Het WK is voorbij voor Nederland. Aad de Mos en Maikel de Lange gooien in WK Qaadtar de Oranje-spullen weg en blikken terug op de uitschakeling tegen Argentinië. Kwam het door een goede Messi, door de strafschoppen of zit er toch meer achter? “Oranje is uitgeschakeld door omkoping”

Konijn uit de hoed

In de kwartfinale speelde Nederland afwachtend en niet overtuigend. In de slotfase pakte het plan-B van Louis van wel goed uit, maar daarna gaf Oranje het initiatief weer uit handen. Als Aad bondscoach was, had hij het anders aangepakt. “Ik had gedacht dat Van Gaal nog een konijn uit zijn hoge hoed ging toveren. Dat hij terug zou schakelen naar 4-3-3. Dat was helemaal super geweest. Dan had hij het de Argentijnen moeilijker kunnen maken en hun 5-3-2 belachelijk maken.”

“In plaats van te vertellen dat Messi niet meeverdedigd en dat ze met tien spelen had Van Gaal beter zijn mond kunnen houden. Ik heb dat voor de wedstrijd zo eens geanalyseerd voor mijzelf en tegen wat vrienden gezegd. De enige manier om zijn tegenstander te verrassen was schakelen naar een 4-3-3, waar hij nog niet mee gespeeld had. Dat is helaas niet gebeurd. Alleen de laatste twaalf minuten om de boel nog recht te trekken.”

Geen fan van Weghorst

Invaller Wout Weghorst zorgde met twee goals voor de enige sensatie van Oranje op dit WK, maar toch is Aad geen fan van de lange spits. “Je houdt van dit type speler of je houdt er niet van. Dit is een type dat mij niet aanspeelt. Hij is alleen voor een bepaald systeem bruikbaar. Wij zijn bij Oranje andere types gewend. Ik denk aan Cruijff, Van Basten, Van Nistelrooij, Kluivert. Dat zijn andere types dan Weghorst, maar je hebt hem wel nodig als je dit spel wilt spelen.”

Omkoping

Scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz werd bekritiseerd vanwege zijn controversiële optreden tijdens Nederland-Argentinië. De Spanjaard deelde maar liefst 18 kaarten uit en liet Messi vrijuit gaan bij een handsbal. Er wordt gezegd dat de Argentijn het WK moet winnen om Qatar op de kaart te zetten. “Dat is duidelijk”, zegt Aad.

“Ze willen vereeuwigd worden met Messi op de foto. Ik denk dat het al helemaal rond is. De grote emir zal die wereldbeker willen uitreiken aan de grote Messi. Iedereen in die contreien is verliefd op Messi. Zij willen daar geschiedenis mee schrijven. Qatar blijft dan verbonden aan Messi. Daar hebben we het dan in 2026 bij het volgende WK weer over.”

Messi mag WK winnen

De Mos zou het mooi vinden als Messi wint. Niet vanwege het Qatar-verhaal, maar wel vanwege alles wat Messi voor het voetbal betekend heeft. De strijd met Nederland veranderd daar niets aan. “Ondanks dat hij ons wat aangedaan heeft met zijn acties tegen Van Gaal. Het is wel de beste voetballer van het toernooi en van de laatste twintig jaar. Ik hoop van harte dat hij het toernooi gaat winnen. Dan mag de emir van Qatar die beker aan hem geven.”

Aad vergeeft Messi voor zijn botsingen met Weghorst, Van Gaal en de anderen van Nederland. “We waren zelf ook niet zo heilig. Ik heb daar geen problemen mee. Van mij mag Messi de beker meenemen naar Buenos Aires. Ik denk dat mensen de emoties los moeten laten. Twintig jaar Messi, wat we gezien hebben bij Barcelona, Paris Saint-Germain en het Argentijnse elftal is ongelooflijk.”

WK 2022
Argentinië wereldkampioen
2.75

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie