De Mos over Nations league: “Spelers worden geprostitueerd voor het geld”

Door Stefan van Buren


De Mos over Nations league: “Spelers worden geprostitueerd voor het geld”

Na een lang seizoen staan er voor de Oranje-internationals nog vier Nations League-wedstrijden op het programma. Aad de Mos vindt dat de FIFA en de UEFA te weinig rekening houden met de spelers, die al veel wedstrijden achter de rug hebben. De spelers hebben er geen zin meer in en ook voor coaches is het lastig om een goede selectie op de been te krijgen, stelt hij.

Geen zin meer

“Ik kan me voorstellen dat het voor de coaches niet eenvoudig is om een goede selectie bij elkaar te krijgen. Dan moeten er weer uitzonderingen gemaakt worden, waar elke coach een hekel aan heeft”, zo stelt De Mos in onze podcast Twee Viertje met Aad, die elke dinsdag op deze website verschijnt.

De Mos ligt België uit, de tegenstander van Nederland in de eerstvolgende interland. “Courtois is alleen maar verschenen in het trainingsveld om weer naar huis toe te gaan. “De Bruyne heeft ook gezegd dat hij er eigenlijk geen zin in heeft. Ik kan me dat wel voorstellen, die jongens hebben zoveel wedstrijden gespeeld. Er zijn erbij die komen aan zeventig wedstrijden. Dat is een slecht iets van de FIFA en de UEFA, dat ze geen rekening houden met de spelers.”

 

Italië - Argentinië
Beide teams scoren
2.00

Spanje - Portugal
Meer dan 2,5 goals
2.10

 

“Spelers worden geprostitueerd”

Er wordt roofbouw gepleegd op de topspelers, maar zij krijgen daar wel een vorstelijk salaris voor terug. “Sommigen verdienen 12 miljoen tot 20 miljoen per jaar. Op het laatst worden zij ook geprostitueerd voor het geld en daar gaan ze in mee. De clubs krijgen steeds meer geld door de Super League en door de Champions League en noem het maar op. De spelers die profiteren daar ook van, dus die worden onder druk gezet met de hoge salarissen.”

Wedtip België – Nederland

Vrijdag staat de interland tussen België en Nederland op het programma. De Mos, onze meestervoorspeller die een goed seizoen draaide met een aantal correct voorspelde kampioenen, verwacht een overwinning voor Oranje. “Nederland wint natuurlijk. Er staat prestige op het spel. Van Gaal wil absoluut winnen en dat gaat denk ik gebeuren.”

België - Nederland
Nederland wint
3.00
Italië - Duitsland
Gelijkspel
3.40

Meer Raad van Aad

Nederlands succes in Europa? “Feyenoord verslaat Roma, AZ kans op finale”

Feyenoord en AZ bekeren Europees verder. Meestervoorspeller Aad de Mos ziet een positieve toekomst in zijn glazen bol.

Meestervoorspeller De Mos voorspelt: “Ajax wint Klassieker”

Heel voetbalminnend Nederland heeft het erover: Ajax en Feyenoord staan zondag tegenover elkaar. Aad de Mos denkt dat Ajax wint.

‘Ajax of PSV op weg naar Europa League-winst’

Aad de Mos denkt dat Ajax of PSV de Europa-league kan winnen. Dat vertelt de oud-trainer van beide clubs in de podcast Twee Viertje met Aad.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie