De Mos: “PSV gaf titel weg, Van der Sar moet opstappen”

Door Stefan van Buren


De Mos: “PSV gaf titel weg, Van der Sar moet opstappen”

Feyenoord ligt op ramkoers om kampioen van Nederland te worden. In de eerste plaats door het goede spel onder Arne Slot, maar ook de missers van Ajax en PSV helpen Feyenoord in het zadel. Volgens Aad de Mos heeft PSV zelf de titel opgegeven door zijn twee beste spelers te verkopen. Ajax moet volgens de meestervoorspeller nog oppassen dat het niet de Conference League in gaat.

Begrip voor Van Nistelrooij

Na dit seizoen heeft niemand meer de verwachting dat Ajax het Bayern München van Nederland. Na drie titels op rij falen de Amsterdammers dit seizoen opzichtig. Daarom had PSV een uitgelezen kans om kampioen te worden, maar met de verkoop van Cody Gakpo en Noni Madueke in de winterstop sneed de club zichzelf in de vingers. Trainer Ruud van Nistelrooij uitte zijn onvrede op een persconferentie. Zijn voorganger Aad de Mos kan de PSV-trainer goed begrijpen.

“Als je je twee beste spelers in de winterstop verkoopt, dan hijs je de witte vlag wat betreft de titel. Dat is not done voor een club die voor de titel wilt spelen. Dat doe je niet. Het is heel vervelend voor de rest van de spelers en de technische staf”, aldus De Mos in de podcast Twee Viertje met Aad.

“PSV heeft na die persconferentie met van Nistelrooy voor de eerste keer zijn tanden laten zien aan iedereen. Aan de pers, maar ook aan de beleidsbepalers. Ze hebben nu een gedeelde vijand. De spelers scharen zich achter Van Nistelrooy. Ze hebben het in ieder geval fantastisch gedaan tegen NEC. Met goed doordekken van achteruit, vier goals gemaakt en twee goals tegen gekregen waar ze niets aan konden doen. Ze moeten die lijn nu doortrekken.”

Ajax moet zich zorgen maken

PSV kan Ajax nog gemakkelijk inhalen in de strijd om de tweede plek, die recht geeft op voorrondes Champions League. Zeker omdat de ploegen op 23 april tegenover elkaar staan in Eindhoven. Volgens De Mos moet Ajax er niet gerust op zijn. Als ze kwalificatie voor de CL mislopen, zou dat grote financiële gevolgen hebben. “Ajax moet zich écht zorgen maken. Als het zo doorgaat kan Ajax weleens in de Conference League terechtkomen.”

Het spel tegen Go Ahead Eagles (0-0) maakte geen indruk op de voormalig trainer van zowel Ajax als PSV. “Het is allemaal zó voorspelbaar wat er gebeurt. Als er een voorzet moet worden gegeven, lijkt het wel alsof ze bang zijn om een verkeerde te geven en spelen ze weer een balletje terug. De opbouw gaat heel langzaam. Heitinga die ook de weg kwijt is, die gaat nu ook spelers door elkaar husselen. Je komt een klein beetje in de situatie van vóór Heitinga. Dat is einde verhaal wat mij betreft.”

Van der Sar moet opstappen

De Mos hoeft niet lang na te denken over wie er verantwoordelijk is voor het debacle bij Ajax. Hij raadt algemeen directeur Edwin van der Sar aan om de eer aan zichzelf te houden. “Onder de paraplu van Overmars en Ten Hag heeft hij natuurlijk zijn aandeel gehad in het succes, maar de grootste man daarin is volgens mij Overmars geweest. Die de aankopen in die periode heeft gedaan, de contracten verlengd heeft met spelers, het elftal heeft geformeerd. En op het veld is dat uitgebalanceerd door Erik ten Hag. Van der Sar heeft nooit zijn tanden laten zien, heeft nooit die dingen gedaan waarbij je spreekt van goede zaken om Ajax weer op het spoor te krijgen.”

“Hamstra en Huntelaar zijn natuurlijk mislukkingen geweest. De scouting heeft Van der Sar links laten liggen terwijl daar hele capabele mensen in zitten. En ze hebben natuurlijk voor 120 miljoen euro zomaar ingekocht. Wat op dit moment nog geen tien miljoen waard is. Plus dat de hele selectie gedevalueerd is qua prijs en qua mogelijkheden om te verkopen. Als je iets doet, en daar ben ik altijd een voorstander van geweest, dat is: als de vis stinkt, moet je bij de kop beginnen. Er is al een hoop op een natuurlijke manier verdwenen en nu moet je kunstmatig afscheid nemen van Schreuder, van  Hamstra, maar maar ook van Van der Sar. Dat is beter voor hemzelf ook.”

Feyenoord - Ajax
Feyenoord wint
2.25

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie