GGZ niet blij met sponsordeal Ajax en Unibet

Door Stefan van Buren


GGZ niet blij met sponsordeal Ajax en Unibet

Vanuit de gezondheidszorg is er negatief gereageerd op de sponsordeal tussen Ajax en Unibet. De Nederlandse GGZ, de organisatie van professionals in de geestelijke gezondheidszorg, veroordeelt de keuze van de Amsterdamse clubs om samen te werken met de aanbieder van kansspelen.

Positief gevoel bij gokken

“Als zo’n sterk merk zich verbindt aan een online gokbedrijf, krijgen mensen een positief gevoel bij gokken”, stelt GGZ-voorzitter Ruth Peetoom op de website van de zorgorganisatie. “Daarom doen wij een moreel appèl op Ajax. De club moet zich bewust zijn van zijn positie en wat zijn keuze voor effect heeft op anderen. En waarom een online gokbedrijf? Een mooie club als Ajax kan zoveel andere sponsors krijgen.”

Tegenover RTL Nieuws gaat Peetom verder in op de samenwerking tussen Ajax en Unibet. “Vergis je niet, spelers van Ajax zijn een rolmodel. Als die online gokken promoten, zullen mensen dat gaan uitproberen – met name jongeren. Je kunt veel, vaak en snel spelen, en hebt direct resultaat.”

Betrouwbare bookmakers Nederland

Sponsordeals voetbalclubs en bookmakers

Na de huidige maand juni is het voor aanbieders van kansspelen verboden om rolmodellen in te zetten voor reclames. Sportsponsoring valt hier echter niet onder. Verschillende Eredivisieclubs maakten sinds de legalisering van de gokmarkt sponsordeals bekend met online bookmakers en casino’s. AZ presenteerde Kansino als hoofdsponsor, het stadion van ADO Den Haag het nu het Bingoal Stadion en BetCity is partner van FC Volendam, Vitesse en Fortuna Sittard.

Laatste Nieuws

AZ biedt ook shirt zonder sponsor Kansino aan

Op het thuisshirt van AZ prijkt de naam van Kansino, maar er is ook een variant met de Alkmaar Zaanstreek Foundation. Lees hier waarom.

De wedtips van Aad de Mos leverden dit seizoen ruim €1000 op!

We nemen afscheid van onze huisanalist Aad de Mos. De meestervoorspeller gaf wekelijks wedtips, die in totaal € 1171,10 opleverden! Lees meer!

Voorseizoen Feyenoord begint met wedstrijd tegen FC Kopenhagen

De eerste oefenwedstrijd voor Feyenoord is tegen FC Kopenhagen. Kan de ploeg van Arne Slot direct de lijn van vorig seizoen doortrekken?

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie