Kansspelaanbieders gaan reclames beperken

Door Stefan van Buren


Online kansspelaanbieders gaan online reclames verder beperken

Na de aankondiging van de wijziging van de Wet kansspelen door minister Weerwind van Rechtsbescherming ondernemen online kansspelaanbieders actie. Ze gaan zelf de online kansspelreclames op korte termijn aanzienlijk beperken. Dit meldt de branchevereniging voor Vergunde Nederlandse Online Kansspelaanbieders (VNLOK).

De gokwereld is bezig met het toepassen van aanvullende maatregelen om kwetsbare groepen verder te beschermen. Deze afspraken worden dan vastgelegd in een Reclamecode Online Kansspelen en een gedragscode over onder meer speellimieten. Het streven van de Vergunde Nederlandse Online Kansspelaanbieders (VNLOK) is om dit vanaf 1 april 2022 in te voeren.

Helma Lodders (voorzitter VNLOK) licht toe: “Wij hebben onze verantwoordelijkheid genomen en in constructief overleg met de sector echt vooruitgang geboekt om tegemoet te komen aan de maatschappelijke onrust. We nemen stevige stappen, waarin ruimte blijft om online – waar gericht adverteren wel mogelijk is – de kanalisatiedoelstelling te verwezenlijken. Daarnaast moet er een echt offensief komen tegen illegale partijen, die bonussen tot in de hemel aanbieden.”

Legale en betrouwbare bookmakers

Afgesproken beperkingen en maatregelen

De aanvullende beperkingen van reclames voor online kansspelen gaan onder andere over het inkorten van het tijdsvenster voor tv-reclames voor online kansspelen naar 22.00 uur – 6.00 uur en over het stoppen met reclame voor online kansspelen in printmedia, op radio en in de buitenruimte.

De extra afgesproken maatregelen ter bescherming van in het bijzonder kwetsbare groepen hebben betrekking op het sectorbreed gelijktrekken en inperken van speellimieten tot een maatschappelijk verantwoorde hoogte. Ook wil de online sector afspraken maken over het uniformeren en verlagen van de opnamelimiet en maximale inlogperiode.

Handhaving

VNLOK vindt het verder belangrijk dat de Minister en de Kansspelautoriteit (Ksa) aandacht en prioriteit blijven geven aan handhaving van illegale aanbieders. Ook vindt VNLOK het bemoedigend dat de Minister met de Ksa gaat verkennen of aanvullend instrumenten nodig zijn om illegaal aanbod aan te pakken, juist ook ten behoeve van de kanalisatie naar legaal aanbod.

Laatste Nieuws

Nederlandse Loterij is de komende 10 jaar hoofdsponsor van TeamNL

Nederlandse Loterij heeft zich voor de komende tien jaar verbonden aan TeamNL. De aanbieder van kansspelen is de eerste hoofdsponsor ooit.

De Mos voorspelt: “Pasveer keept voor Oranje op het WK”

Aad de Mos denkt dat Remko Pasveer namens Nederland zal keepen tijdens het WK in Qatar. Zo laat hij weten in de podcast Twee Viertje met Aad.

Franse overheid wil Zebet overnemen

ZEturf, in Nederland actief met Zebet, wordt mogelijk van de Franse overheid. De Franse nationale loterij heeft de onderhandelingen geopend.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie