Kritiek op PEC Zwolle vanwege reclames bet365 en BetCity

Door Stefan van Buren


Kritiek op PEC Zwolle vanwege reclames bet365 en BetCity

Veel voetbalclubs gaan tegenwoordig een samenwerking aan met online bookmakers en wedkantoren. Het levert geld op voor de voetbalsector en reclame voor de bookmakers. Maar het zorgt ook voor kritiek, zoals nu bij PEC Zwolle. De reclames van bet365 en BetCity wekken verbazing bij een raadslid van de stad. 

Gokreclame in stadion

Tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen was de naam van bet365 overal in het stadion te zien. Een reclamebord in een doel, een bord op de oostribune en enkele minuten op de digitale led-boarding. Ook BetCity was zichtbaar aanwezig met reclametijd op de led-boarding.

Jolien Elshof-Rook, ChristenUnie-raadslid in Zwolle, was verbaasd over de sponsoring. Ze heeft vragen gesteld aan het college van burgemeesters en wethouders in Zwolle, zo meldt De Stentor. “Dit is heel onwenselijk. In het stadion komen veel jongeren”, vertelt Elshof-Rook aan de krant.

“Een voetbalclub heeft een voorbeeldfunctie. Dan is het niet goed om gokreclames te laten zien en zo bij te dragen aan acceptatie van gokken. Op de online gokmarkt is helemaal geen toezicht. We waren jaren terug geen voorstander van een gokhal in het stadion van PEC, maar daar is tenminste nog controle en een leeftijdsgrens.”

Enorme schulden

De gemeenteraad van Zwolle en PEC Zwolle hebben een relatie doordat de gemeente tot 200 garant stond voor de voetbalclub. Een voorwaarde was dat de club zich maatschappelijk zou inzetten, maar volgens Elshof-Rook passen deze reclames daar niet bepaald in. “De garantstelling is net afgelopen en de club brengt nu jongeren in de verleiding om te gokken. Dit moet een voetbalclub niet willen. Ik ken in mijn omgeving ook mensen die gokverslaafd zijn en dat is echt niet gezond. Het kan zorgen voor enorme schulden.’”

Laatste Nieuws

Verbod op gokreclames uitgesteld

Ongerichte gokreclames zouden vanaf 1 januari 2023 verboden worden, maar dit wordt uitgesteld. Minister Weerwind noemt maart 2023 als nieuwe datum.

Super Saturday: topwedstrijden in Duitsland en Italië

Genoeg om van te genieten zaterdag: zowel Bayern München – Borussia Dortmund als Juventus – AC Milan. Wij beschouwen voor op deze topduels.

‘Betfirst gaat deze maand live in Nederland’

Betfirst staat op het punt om terug te keren in Nederland. De gokwebsite probeert via de Kanspelautoriteit (Ksa) een licentie te krijgen.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie