Kritiek op PEC Zwolle vanwege reclames bet365 en BetCity

Door Stefan van Buren


Kritiek op PEC Zwolle vanwege reclames bet365 en BetCity

Veel voetbalclubs gaan tegenwoordig een samenwerking aan met online bookmakers en wedkantoren. Het levert geld op voor de voetbalsector en reclame voor de bookmakers. Maar het zorgt ook voor kritiek, zoals nu bij PEC Zwolle. De reclames van bet365 en BetCity wekken verbazing bij een raadslid van de stad. 

Gokreclame in stadion

Tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen was de naam van bet365 overal in het stadion te zien. Een reclamebord in een doel, een bord op de oostribune en enkele minuten op de digitale led-boarding. Ook BetCity was zichtbaar aanwezig met reclametijd op de led-boarding.

Jolien Elshof-Rook, ChristenUnie-raadslid in Zwolle, was verbaasd over de sponsoring. Ze heeft vragen gesteld aan het college van burgemeesters en wethouders in Zwolle, zo meldt De Stentor. “Dit is heel onwenselijk. In het stadion komen veel jongeren”, vertelt Elshof-Rook aan de krant.

“Een voetbalclub heeft een voorbeeldfunctie. Dan is het niet goed om gokreclames te laten zien en zo bij te dragen aan acceptatie van gokken. Op de online gokmarkt is helemaal geen toezicht. We waren jaren terug geen voorstander van een gokhal in het stadion van PEC, maar daar is tenminste nog controle en een leeftijdsgrens.”

Enorme schulden

De gemeenteraad van Zwolle en PEC Zwolle hebben een relatie doordat de gemeente tot 200 garant stond voor de voetbalclub. Een voorwaarde was dat de club zich maatschappelijk zou inzetten, maar volgens Elshof-Rook passen deze reclames daar niet bepaald in. “De garantstelling is net afgelopen en de club brengt nu jongeren in de verleiding om te gokken. Dit moet een voetbalclub niet willen. Ik ken in mijn omgeving ook mensen die gokverslaafd zijn en dat is echt niet gezond. Het kan zorgen voor enorme schulden.’”

Laatste Nieuws

De Mos: “Wij wedden 8 van de 10 keer goed”

In de podcast Twee Viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn visie op de voetbalwereld. Deze week: een buitenlandse coach voor Ajax?

NEC bevestigt keuze voor Unibet als strategisch partner

NEC heeft Unibet gepresenteerd als nieuwe partner tot 2025. De bookmaker was al zichtbaar in het Gofferstadion.

400 amateurclubs hebben reclamebord van BetCity langs het veld

BetCity sponsort niet alleen professionele voetbalclubs. Ook 400 amateurclubs een reclamebord van BetCity langs het veld hebben.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie