Meestervoorspeller De Mos voorspelt: “Ajax wint Klassieker”

Door Stefan van Buren


Meestervoorspeller De Mos voorspelt: “Ajax wint Klassieker”

Heel voetbalminnend Nederland heeft het erover: Ajax en Feyenoord staan zondag tegenover elkaar. De Klassieker bepaalt wie de eerste plek op de ranglijst inneemt en voorop gaat in de titelstrijd. Feyenoord staat momenteel eerste, maar meestervoorspeller Aad de Mos denkt dat Ajax de koppositie overneemt. “Het is een typische Ajax-wedstrijd.”

Dood of de gladiolen

“Ajax is favoriet”, stelt De Mos in podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl. “Deze zondag, 19 maart, wordt de dood of de gladiolen voor Ajax. Ik denk dat Ajax volle bak gaat vanaf minuut één. Met het publiek erachter proberen ze om op voorsprong te komen. Het wordt een interessante wedstrijd, want ik zie Ajax wel op voorsprong komen. Dan gaat Feyenoord alle trucen eruit gooien. Met structureel goede wissels, ze weten precies wat ze moeten doen met 40 meter in de rug en het middenveld blijft goed bezet.  Daar gaat Ajax zeker problemen mee krijgen.”

Geen makkelijke wedstrijd dus voor Ajax, maar De Mos denkt dat deze Klassieker goed ligt bij de ploeg van John Heitinga. “Het is namelijk een typische Ajax-wedstrijd. Als Ajax favoriet is en het gaat makkelijk, dan kunnen ze nog weleens tegen het ‘lampie’ lopen. Maar als Ajax moet en er is ook nog een grote favoriet dichtbij, dan is Ajax net een stapje sterker in de ArenA. Het publiek gaat er ook achter staan en dan krijg je een bepaalde sfeer, die er anders nooit is.”

Kampioenswedstrijd

De Mos herinnert zicht een andere belangrijke wedstrijden. De kampioenswedstrijd tussen Ajax en Twente in 2010 in de Amsterdam ArenA. “Toen Ajax moest winnen om kampioen te worden. Met een aantal goals verschil ook nog, dacht ik. Dat sfeertje krijg je nu weer. Niemand praat meer over de competitie, maar vanaf vandaag tot zondag half 5 praat iedereen over De Klassieker.”

Feyenoord toont zich dit seizoen enorm veerkrachtig. De ploeg van trainer Arne Slot kwam meerdere keren terug van een achterstand. Maar je mag er volgens De Mos niet standaard van uitgaan dat het goedkomt.  “Dat gaat natuurlijk niet voortduren. Je kunt het tegen de kleintjes doen, maar ze hebben dat niet alleen tegen de kleintjes gedaan, maar bijvoorbeeld ook tegen Lazio Roma in de Europa League, met dat doelpunt vlak voor tijd van Giménez. Zolang dat blijft duren is dat mooi, maar het houdt natuurlijk een keertje op.”

 

Ajax - Feyenoord
Ajax wint
1.75

 

Zwaar programma

De bovenste vier ploegen staan dichtbij elkaar. De Klassieker van zondag gaat een enorme impact hebben op de laatste fase van het seizoen. “Mocht Feyenoord winnen, is het seizoen klaar. Dan is Feyenoord kampioen van Nederland. Als Ajax wint, hebben ze nog een dusdanig zwaar programma, dan kunnen de achtervolgers, PSV en AZ, nog een bepaalde rol spelen. Dan zijn de honden erom aan het vechten, maar de derde of de vierde kan ermee weglopen. Voor het Nederlandse publiek, maar niet voor de supporters van Feyenoord, is het te hopen dat Ajax die wedstrijd wint. Dan is er nog hoop voor twee andere titelkandidaten die volledig mee gaan doen.”

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie