Minister Dekker: “We gaan online kansspelreclames onderzoeken”

Door Stefan van Buren


Minister Dekker: “We gaan online kansspelreclames onderzoeken”

De overheid gaat een gedegen onderzoek instellen naar gokreclames. Dat liet demissionair minister Rechtsbescherming Sander Dekker weten aan de kamer als reactie op de motie over een reclameverbod op voor online casino’s en aanbieders van kansspelen, zoals sportweddenschappen.

ChristenUnie en de SP kaartten het onderwerp van reclames voor kansspelen vorige maand aan. De twee politieke partijen deden het verzoek om een maat te stellen aantal gokreclames, zoals we eerder meldden. De motie werd aangenomen door de Tweede Kamer, en dus moest minister Dekker reageren. Hij vond een verbod op gokreclames te vroeg, maar komt nu wel met een plan voor een onderzoek.

Toezicht

In een brief aan de Tweede Kamer laat Dekker weten: “Ik heb toegezegd om voor online kansspelreclames te onderzoeken of en zo ja op welke wijze een tijdvenster kan worden ingevoerd. Ik kijk daarbij naar de technische en juridische (on)mogelijkheden. Ook moet het voor de Kansspelautoriteit mogelijk zijn om adequaat toezicht te houden op een dergelijk tijdvenster en moet de norm handhaafbaar zijn.”

Plan voor het nieuwe kabinet

In april zal minister Dekker de resultaten van het onderzoek delen met het nieuwe kabinet. Zelf zal hij dan niet meer actief zijn als minister. In Rutte IV, dat vandaag wordt beëdigd, zal Franc Weerwind van D66 hem opvolgen. “Het is aan het nieuwe kabinet om te besluiten over het al dan niet invoeren van dergelijke maatregelen”, schrijft Dekker.

Laatste Nieuws

Nederlandse Loterij is de komende 10 jaar hoofdsponsor van TeamNL

Nederlandse Loterij heeft zich voor de komende tien jaar verbonden aan TeamNL. De aanbieder van kansspelen is de eerste hoofdsponsor ooit.

De Mos voorspelt: “Pasveer keept voor Oranje op het WK”

Aad de Mos denkt dat Remko Pasveer namens Nederland zal keepen tijdens het WK in Qatar. Zo laat hij weten in de podcast Twee Viertje met Aad.

Franse overheid wil Zebet overnemen

ZEturf, in Nederland actief met Zebet, wordt mogelijk van de Franse overheid. De Franse nationale loterij heeft de onderhandelingen geopend.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie