Nederlands succes in Europa? “Feyenoord verslaat Roma, AZ kans op finale”

Door Stefan van Buren


Nederlands succes in Europa? “Feyenoord verslaat Roma, AZ kans op finale”

De bingo-maanden in het voetbal zijn weer begonnen. In april en mei worden de prijzen verdeeld en twee Nederlandse ploegen maken nog kans op een Europese beker. Feyenoord en AZ wonnen hun internationale duels en bekeren verder alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Meestervoorspeller Aad de Mos ziet een positieve toekomst in zijn glazen bol.

Voordeel voor Feyenoord

Feyenoord won vorige week overtuigend van Shaktar en staat in de kwartfinale van de Europa League. De volgende tegenstander is AS Roma, een oude bekende vanuit de Conference League-finale van vorig jaar. Toen was de ploeg van José Mourinho te sterk, maar volgens De Mos heeft Feyenoord een voordeel bij een dubbele ontmoeting.

“Ik denk dat ze dit keer Roma kunnen pakken over twee wedstrijden. Dat is een groot voordeel,” stelt De Mos in de podcast Twee Viertje met Aad. “In één wedstrijd loert Roma op die ene bal, die gaat er zeker komen. Maar Feyenoord gaat ze bij de strot pakken, zowel uit als thuis. Daar hebben zij moeite mee. Roma kan één ding heel goed, dat heb ik een paar wedstrijden gezien. Dat is verdedigen en loeren op de counter. Het is een slimme ploeg en ze zijn gevaarlijk. Tegen Red Bull Salzburg  speelden ze goed met veertig meter in de rug, maar als Feyenoord geen problemen krijgt met blessures en vorm, is Feyenoord beter.”

Feyenoord - AS Roma
Feyenoord wint
2.50

AZ heeft kans op de finale

AZ was Lazio twee keer de baas. Zowel in Rome als in Alkmaar won de Nederlandse ploeg met 2-1. De Italiaanse coach Maurizio Sarri wilde aanvankelijk voor de winst gaan, maar gaf aan het eind op en wisselde veel spelers. “Lazio wilde absoluut winnen. Toen het kalf verdronken was, greep Sarri in. Door de achterstand en positiespel van AZ was beter. Geen kansen meer creëren. AZ speelde een hele sterke wedstrijd. Toen heeft hij maatregelen om zich voor te bereiden op de grote derby. Die is afgelopen zondag gespeeld en gewonnen door Lazio met 1-0.”

Net als Feyenoord volgend jaar heeft AZ volgens De Mos wel eens kans om heel ver te komen. “Ze hebben in ieder geval een goede loting weer. Volgende tegenstander is mijn oude club Anderlecht. Over twee wedstrijden moeten ze zeker een kans maken om verder te komen. Met een beetje gunstige loting daarna hebben ze kans om de finale te halen.”

Derby van de lage landen

Toch houdt de oud-trainer een slag om de arm. Anderlecht valt dit seizoen nationaal tegen, maar staat niet voor niets in de kwartfinale na het uitschakelen van Villarreal. “Anderlecht is niet favoriet, maar ze brengen altijd iets anders binnen Europa. AZ zal het niet makkelijk krijgen in het Lotto Park. Het publiek zal erachter staan. Een derby tussen de lage landen. Niet makkelijk voor een Nederlandse ploeg, maar ook niet voor de Belgische. Het zal een nipte zaak worden.”

De raad van Aad is dan ook: waken voor onderschatting. “Niet denken van Anderlecht staat in de competitie achtste of negende; die kunnen we wel even pakken. Daar kun je je in vergissen. Ze kunnen Europees meer dan in de competitie en ze hebben nu een klein beetje de vorm te pakken. Na de wedstrijd tegen Villerreal en winst tegen Leuven. AZ mag zijn borst natmaken.”

Anderlecht - AZ
AZ wint
2.87

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie