“Scheidsrechters bepalen de ranglijst in de Eredivisie”

Feyenoord tegen FC Groningen was de meest besproken wedstrijd van afgelopen weekend. Het duel stevende af op een gelijkspel, totdat Groningen-speler Isak Määttä een opvallende tweede gele kaart kreeg. Scheidsrechter Joey Kooij stuurde de speler weg omdat hij de bal tegen Alireza Jahanbakhsh aantrapte. Aad de Mos denkt er het zijne van.

De Mos steekt laat zijn analyse horen in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl. Volgens de oud-trainer hebben veel scheidsrechters het moeilijk in de laatste fase bij Feyenoord. “Ze zijn onder de indruk van het lawaai dat gemaakt wordt en de druk die erop gelegd wordt. Ze worden onvriendelijk bejegend. Dat is heel vervelend. Ik vond dat Kooij te snel de gele kaart trok. Hij had beter weg kunnen blijven bij de situatie. Dat was een verkeerde inschatting van hem. Die rode kaart is gedeeltelijk de oorzaak dat Feyenoord alsnog won.”

Complot vanuit Zeist?

Arne Slot kreeg na afloop van het duel vragen of hij vond dat Feyenoord meer dan anderen wordt geholpen door arbitrale beslissingen. De coach van de koploper ging daar niet in mee. Ook De Mos gelooft niet in een complot vanuit Zeist. Toch ziet hij wel dat scheidsrechters dit seizoen erg bepalend zijn in wedstrijden, de uitslagen en dus de stand op de ranglijst.

“Aan het einde van de rit krijgt iedereen wat hij verdient. Feyenoord heeft in Eindhoven ook weleens verloren, ten onrechte, omdat er een hoekschop werd gegeven die geen hoekschop was. Ajax komt weleens goed weg met een VAR-situatie. Feyenoord is een keer ongelukkig weggekomen met een zuiver doelpunt van Giménez bij Twente. Maar het begint er wel op te lijken dat scheidsrechters de stand in de Eredivisie bepalen. Omdat het regelmatig voorkomt dat er foute beslissingen worden genomen. Daarom zeg ik dat ook: het lijkt erop dat scheidsrechters de ranglijst beïnvloeden.”

Slot gaat het onderwerp niet uit de weg en geeft zoals altijd netjes antwoord, maar De Mos raadt hem aan om zich meer op de vlakte te houden. “Het voelt aan als nervositeit bij Arne Slot. Die probeert alles te bespreken met de journalisten wanneer er iets negatiefs wordt gezegd over hem of over Feyenoord. Dat is bijna niet te behappen voor een trainer, daar moet je mee oppassen.”

Eredivisie
Ajax wordt kampioen
2.62


Voorspelling: Ajax wordt kampioen

Een tijdje geleden voorspelde De Mos dat Ajax kampioen zou worden. Die voorspelling verandert hij niet, ook al heeft Feyenoord een makkelijker speelschema. “Ajax moet de bananenschil tegen Heerenveen eerst ontwijken. Dan gaan ze op 19 maart samen de ArenA in voor de wedstrijd Ajax-Feyenoord en krijgen we een zondag met Ajax als koploper op basis van het doelsaldo. Wat er daarna gaat gebeuren, is het grote vraagteken. Ik heb het vanmorgen een beetje zitten te bekijken. Dan zie je dat Feyenoord een aanmerkelijk makkelijker speelschema heeft, maar dat wil niet alles zeggen.

“Het is al gebleken dat de zogenaamde kleintjes aan het einde gevaarlijk zijn, als ze vechten voor lijfsbehoud. En dat de grote jongens niet per se moeilijker zijn dan de kleintjes. Wees voorzichtig, maar op basis van wat ik nu zie, het spel en de basisploegen, zou ik zeggen dat Feyenoord licht favoriet is. Aan de andere kant: ze moeten Europees spelen, ze moeten verder in de beker, ze hebben er internationals bij gekregen. Voorlopig blijf ik bij Ajax. Dat ga ik ook niet meer veranderen.”

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie