Unibet, Betsson en Bwin sluiten deuren per 1 oktober voor Nederlandse gokkers

Door Stefan van Buren


Veranderingen op de gokmarkt!

Nederlandse gokkers die graag inzetten bij bedrijven als Unibet, Betsson en Bwin moeten op zoek naar een alternatief. Door de opening van de online gokmarkt in Nederland is er ook een nieuwe gokwet ingegaan en diverse bedrijven zitten op het strafbankje.

Voor straf website sluiten

Dat zit zo: vanaf 1 oktober mogen alleen legale aanbieders via internet kansspelen aanbieden. De Kansspelautoriteit regelt dit via het verstrekken van vergunningen. Diverse grote bedrijven die voorheen illegaal de Nederlandse markt betraden worden daarvoor gestraft door de Kansspelautoriteit. De afgelopen jaren gokten veel Nederlanders bijvoorbeeld bij een bedrijf als Unibet, dat de spelers uit Nederland zonder voorwaarden liet gokken via de website.

Bedrijven als Unibet, Betsson en Bwin hebben geen vergunning gekregen en dus moeten zij de websites sluiten voor het Nederlandse publiek. Dit betekent niet dat je als Nederlandse gokker je geld of weddenschappen automatisch bent verloren. Het is mogelijk om je huidige saldo terug te krijgen en bestaande sportweddenschappen lopen door en worden uitbetaald bij eventuele winst. Het is voorlopig niet meer mogelijk om nieuwe weddenschappen te plaatsen.

Tien vergunningen

Voor bookies als Unibet, Betsson en Bwin kan het nog maanden duren voordat zij een aanvraag in mogen dienen bij de Kansspelautoriteit en dus staan zij voorlopig buitenspel. Het is inmiddels bekend welke tien bedrijven wél vergunningen hebben gekregen: TOTO Online, FPO Nederland, Holland Casino, NSUS Malta Limited, Play North Limited, Tombola International Malta Plc, Hillside (New Media Malta) Plc, Bingoal Nederland, Betent en LiveScore Malta Limited.

Gokverslaving tegengaan

Overigens waren er aan het begin van een nieuwe gokperiode ook problemen voor bovenstaande bedrijven met een vergunning. Door een storing bij het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS) was het voor Nederlanders ook bij legale aanbieders van online kansspelen niet mogelijk om een account aan te maken. Dit probleem werd echter snel opgelost.

CRUKS is in het leven geroepen om gokverslaving tegen te gaan. Bookmakers kunnen via dat register checken of iemand gokverslaafd is. De aanwezigheid en het controleren van dit register was een harde eis van de Nederlandse overheid. Je kan jezelf inschrijven voor het register, maar ook bezorgde familieleden kunnen dat namens de gokker doen.

Lees ook:

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie