Unibet Nederland haalt dagelijks € 650.000 binnen

Door Stefan van Buren


Unibet Nederland haalt dagelijks € 650.000 binnen

In de kwartaalcijfers van Kindred stonden veel negatieve teksten. Het gokken op het WK voetbal was tegengevallen en de inkomsten van weddenschappen op de reguliere competities werden gemist. Er was één uitzondering: de Nederlandse gokmarkt. Unibet Nederland maakte elke dag een omzet van € 642.000 .

Hoge omzet in Nederland

“De omzetbijdrage van Nederland bereikte ongeveer € 60,5 miljoen, of een dagelijks gemiddelde van ongeveer € 651.000,” meldde Henrik Tjärnström, Kindred CEO, het moederbedrijf bij Unibet.

Kindred realiseerde in het vierde kwartaal van 2022 een omzetgroei van 24% in vergelijking met het vierde kwartaal van 2021. Dat komt grotendeels door de terugkeer van Unibet in Nederland. De website voor Nederlandse gebruikers is verantwoordelijk voor 21% van de groei.

In september maakte Kindred bekend dat het 115.000 actie spelers heeft in Nederland. Die zijn actief bij Unibet.nl en zorgden voor een gemiddelde omzet van € 366.000 per dag. Dat is nu dus gestegen met €276.000 meer aan dagelijkse omzet.

Meer winst maken

Hoewel de totale inkomsten stegen, waren de prestaties ‘minder dan verwacht.’. In de maanden oktober en november kon er wel gegokt worden op het WK Voetbal, maar dat compenseerde niet voor het gemis van de Europese topcompetities, zoals de Premier League, La Liga en de Serie A. Deze wedstrijden worden natuurlijk later wel gewoon gespeeld, waardoor Kindred in het eerste kwartaal van 2023 een stijging van de omzet verwacht.

Daarnaast neem het gokbedrijf zijn activiteiten onder de loep om zo snel mogelijk nog meer geld te verdienen. “Er worden maatregelen genomen om de winstgevendheid op korte en middellange termijn verder te verbeteren”, aldus Kindred. Dit wordt onder meer gedaan door de marketingkosten in Noord-Amerika te verlagen, investeringsprojecten strenger te beoordelen en de bedrijfskosten te optimaliseren.

Laatste Nieuws

Nilis: “Voetballers hebben meer risico op gokverslaving”

Oud-voetballer Arne Nilis deelt zijn ervaringen als gokverslaafde om te voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken.

De Mos: “Brobbey is een verwend jongetje”

Bij Ajax zijn ze ontevreden over Brian Brobbey. Aad de Mos snapt dat heel goed.

De Mos: “Wij wedden 8 van de 10 keer goed”

In de podcast Twee Viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn visie op de voetbalwereld. Deze week: een buitenlandse coach voor Ajax?

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie