Voorbeschouwing Champions League

Door Janus Schopman


Ajax op weg naar de laatste 16, PSV op rand afgrond (Champions League)

⚽ – PSV en Ajax gaan deze week aftrappen voor het vijfde duel in de groepsfase van de Champions League. Waar Ajax bijna zeker is van overwintering in het miljoenenbal lijkt voor PSV Europees voetbal na de winter al niet meer haalbaar. We blikken vooruit op de wedstrijden van deze week!

ATHENE – Ajax treedt dinsdagavond om 18:55 aan in het Olympisch Stadion Spyridon Louis van AEK Athene. AEK dat hun laatste vier wedstrijden niet wist te winnen staat inmiddels slechts 7de in de griekse Super League. Ze hebben hier al twaalf punten achterstand op koploper PAOK. Ook in de Champions League gaat het zachtgezegd stroef, ze staan hier laatste in de poule met nog nul punten. 

Bij Ajax daarentegen gaat het een stuk beter. Ze staan tweede in de Eredivisie met vijf punten achterstand op het nog foutloze PSV. Nog nooit in de historie hadden de nummers een en twee op dit moment in de competitie zoveel punten als nu. Ook in de Champions League lijkt overwintering een feit. Als ze van AEK weten te winnen zijn ze zeker van overwintering, maar als Bayern weet te winnen van Benfica dan kunnen de Amsterdammers al niet meer van de tweede plek afgestoten worden. Mocht een van deze situaties niet uitkomen, dan wordt het nog een lastig verhaal. Er vanuitgaande dat de volgende ronde Benfica doet wat het moet doen en wint van AEK, dan zal Ajax moeten winnen van Bayern om zich te verzekeren van de laatste 16.

In het uitduel kunnen Hakim Ziyech en Nicolas Tagliafico in Amsterdam blijven. Zij horen beide niet bij de 20-koppige selectie die Erik ten Hag mee zal nemen naar Athene. Ziyech heeft nog teveel last van zijn opgelopen blessure tijdens de interlandperiode en Tagliafico is geschorst.

1.76x je inzet als Ajax wint bij AEK Athene!

EINDHOVEN – PSV speelt woensdagavond om 20.45 thuis tegen een van de beste clubs van de wereld; FC Barcelona. Messi & co kan zich dan definitief plaatsen voor de volgende ronde, ook al lijkt dat al bijna een zekerheid. PSV daarentegen heeft het zwaar. In deze groep des doods met Tottenham Hotspur, Inter Milan en dus FC Barcelona zou het natuurlijk ook een ontzettende stunt moeten zijn willen ze overwinteren. Maar het is niet onmogelijk; ze moeten de komende wedstrijden tegen Barcelona en Inter winnen. Hierbij zou dan wel het doelsaldo ook flink omhoog moeten, en de andere wedstrijden moeten gunstige uitslagen hebben. Oftewel een redelijk onbegonnen zaak.

Hoewel het in de Champions League dan wat minder goed loopt, gaat het in de eredivisie wel van een leien dakje. PSV staat bovenaan, zonder ook maar een puntje verspeeld te hebben. Bij Barcelona gaat het niet zoals gewenst, maar erg slecht gaat het ook niet. Ze staan in de Primera Division op plek twee. De achterstand op Sevilla is slechts een punt dus het kan zeker nog alle kanten op. FC Barcelona is wel veruit de meest productieve ploeg in La Liga. Ze wisten 35x het net te vinden, waarbij Messi en Suarez beiden verantwoordelijk waren voor negen doelpunten.

Oftewel er wordt verwacht dat FC Barcelona gewoon gaat winnen in Eindhoven, maar je weet het maar nooit! Barcelona is niet zo constant als dat ze altijd zijn geweest. De wedstrijd in Camp Nou had alleen wel een uitslag van 4-0 in het voordeel van de thuisploeg…

Stunt PSV zorgt voor 7.50x je inzet tegen FC Barcelona!

Nederlandse Loterij is de komende 10 jaar hoofdsponsor van TeamNL

Nederlandse Loterij heeft zich voor de komende tien jaar verbonden aan TeamNL. De aanbieder van kansspelen is de eerste hoofdsponsor ooit.

De Mos voorspelt: “Pasveer keept voor Oranje op het WK”

Aad de Mos denkt dat Remko Pasveer namens Nederland zal keepen tijdens het WK in Qatar. Zo laat hij weten in de podcast Twee Viertje met Aad.

Franse overheid wil Zebet overnemen

ZEturf, in Nederland actief met Zebet, wordt mogelijk van de Franse overheid. De Franse nationale loterij heeft de onderhandelingen geopend.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie