Wedkantoren achten Feyenoord compleet kansloos in Klassieker

Niet vaak waren de kwaliteitsverschillen tussen de selectie van Feyenoord en Ajax zo groot als dit seizoen. Althans, dat lijkt als je beide ploegen dit seizoen in actie ziet. Waar Ajax als een geoliede machine voetbalt, met heerlijke kwaliteitsspelers als Ziyech, de Jong, Tadic en De Ligt, kan Feyenoord tot nu toe nog geen een keer bekoren. Wedkantoor Betsson acht Ajax dan ook topfavoriet, a.s. zondag thuis in de Arena.

Top Promotie bij Betsson: krijg 5x je inleg in als Ajax wint!
Ondanks dat Ajax zo dik favoriet is, heeft Betsson toch een hele aanlokkelijke en bijna onwaarschijnlijke promotie voor nieuwe klanten. Als je nu lid wordt bij Betsson via onlinewedden24.com, kun je met 5 euro inzet op winst Ajax maar liefst 25 euro winnen! Je zult je direct afvragen, waarom doet Betsson dit in hemelsnaam? Het antwoord is simpel: om nieuwe klanten aan te trekken. De concurrentie onder bookmakers is groot, en dus vindt Betsson het tijd voor een stunt. Maak er dus direct gebruik van!

Krijg bijna 7x je inleg bij winst Feyenoord. Winst Ajax scoort 1.40 bij Betsson.

Even afgezien van de bovenstaande promotie: normaliter krijg je een notering van 1.40 bij Betsson als Ajax wint. Daaruit blijkt maar weer hoe hoog de verwachtingen zijn van de bookmakers van Ajax in de klassieker. Hetzelfde geldt voor de immens lage verwachtingen voor de kansen van Feyenoord. Een gelijkspel levert maar liefst 5.20 op en winst van Feyenoord zelfs 6.70. De noteringen zijn niet alleen gestoeld op de huidige vorm van de ploegen. Zo won Feyenoord haar laatste wedstrijden relatief eenvoudig in de Eredivisie en lijkt de ploeg weer een beetje meer op elkaar ingespeeld. Maar de wedkantoren weten ook dat Feyenoord haast nooit kans maakt in de Arena. Al jaren verliest de ploeg er met ruime cijfers en heel af en toe wordt er met moeite een gelijkspelletje uitgesleept. De klassieker is dus vaker prooi voor de Amsterdammers

Achtergronden

Het is alweer de 185e klassieker, Ajax heeft 3 punten nodig om in het spoor van koploper PSV te blijven. Het verschil tussen Ajax en PSV bedraagt op dit moment 8 punten. De voorsprong van PSV zal worden verkleind naar 5 punten bij winst voor de Amsterdammers. Bij een verliespartij voor Feyenoord zal het verschil met PSV na 10 wedstrijden 10 punten bedragen. In de 184 eerdere ontmoetingen tussen Ajax en Feyenoord was de winst 84 keer voor Ajax, 56 keer voor Feyenoord en werd het 44 keer een gelijkspel.

De Ambiance in de Klassieker
De klassieker brengt altijd een bijzondere ambiance met zich mee. De laatste training voorbereidend op de wedstrijd werd bij zowel Ajax als Feyenoord druk bezocht. Honderden fans stonden met fakkels langs de zijlijn van het trainingsveld liederen te zingen. De klassieker zal voor het 9e jaar op rij zonder uitsupporters plaats vinden. De bedoeling was dat er in seizoen 2019-2020 eventueel weer uitsupporters van Ajax en Feyenoord bij de onderlinge wedstrijden aanwezig zouden kunnen zijn. Door ongeregeldheden bij de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax zijn de gesprekken tussen de supportersvereniging van Ajax en de gemeente echter weer stopgezet.

Ajax
In de Eredivisie heeft Ajax de laatste wedstrijden de smaak te pakken. Tegenstanders als AZ Alkmaar en SC Heerenveen werden met 5-0 en 4-0 verslagen. Het is nog onbekend of trainer Erik Ten Hag zal beginnen met Dolberg in de punt van de aanval. Hij zou ook kunnen kiezen voor een aanvallende rol voor Dusan Tadic waardoor David Neres zou kunnen starten. In de Champions League wedstrijd tegen Benfica afgelopen dinsdag viel Neres laat in maar was zeer belangrijk voor de overwinning van de Amsterdammers. Via een sterke aanvallende actie van hem kwam de bal voor de voeten van Noussair Mazraoui die vervolgens in de slotminuten de bal binnen schoot.

Op Europees vlak staat Ajax er zéér goed voor. De Amsterdammers hebben na 3 Champions League duels 7 punten en staan daarmee bovenaan in de poule gevolgd door FC Bayern München. De thuiswedstrijd tegen SL Benfica afgelopen dinsdag werd in een van de laatste minuten beslist in het voordeel van Ajax. Het zit voor de ploeg van Erik Ten Hag dan ook niet tegen, een gelijkspel tegen de Portugezen zou meer op zijn plek geweest zijn gezien de krachtsverhoudingen op het veld.

Onzeker of Onana kan starten
Doelman André Onana kreeg afgelopen dinsdag in het Champions League duel met Benfica last van zijn schouder. De keeper uit Kameroen heeft de wedstrijd wel af kunnen maken en voorspelde na de wedstrijd dat hij er moeiteloos bij zou kunnen zijn de klassieker. Onana trainde al 3 dagen niet mee met Ajax. Hij werd klaargestoomd voor de klassieker, of hij voldoende fit is om aanstaande zondag aan de aftrap te staan is onbekend.

Feyenoord
De ploeg van Giovanni van Bronckhorst staat op de 3e plek in de Eredivisie na 9 duels. Het kwaliteitsverschil tussen concurrenten Ajax en PSV lijkt erg groot terwijl het verschil op de ranglijst met Ajax slechts 2 punten bedraagt. Bij winst gaat Feyenoord Ajax voorbij en mag het zichzelf de nieuwe nummer 2 van de Eredivisie noemen. Het verschil met PSV is 10 punten maar de huidige lijstaanvoerder van de Eredivisie heeft één wedstrijd meer gespeeld. Bij winst voor de Rotterdammers zal het gat verkleind worden naar 7 punten. Feyenoord heeft vorige week een goede generale repetitie gehad, het thuisduel tegen PEC Zwolle werd met 3-0 gewonnen. Het goede spel van de eerste helft zakte de tweede helft behoorlijk maar het resulteerde niet in een tegengoal. Bij Feyenoord is er sprake van wisselvalligheid, het is moeilijk te peilen hoe de ploeg zondag voor de dag gaat komen. De geruchten gaan dat Van Bronckhorst zaterdag met zowel Robin van Persie als Nicolai Jorgensen zal spelen in een 4-4-2 systeem. Deze wijziging zou ten kosten gaan van aanvaller Sam Larsson.

Van Bronckhorst wist zowel als speler én als trainer nog nooit van Ajax te winnen in Eredivisie verband
In de 15 klassiekers verloor Van Bronckhorst 10 keer en speelde hij 5 keer gelijk.
Wat gaat het nu worden?

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie