Weet het Nederlands elftal zich te handhaven in de Nations League?

Door Janus Schopman


Voorbeschouwing: Duitsland – Nederland (Nations league)

⚽ GELSENKIRCHEN – De cruciale wedstrijd van Nederland in de Nations League deze interlandperiode wordt gespeeld in Gelsenkirchen tegen die Mannschaft van Duitsland. Maandag om 20.45 zal er afgetrapt worden voor de 42ste keer dat deze twee landen elkaar zullen treffen.

De wedstrijd kan een stuk minder spannend zijn als vrijdag wordt gewonnen van Frankrijk. Dit betekent immers handhaving in de League A in de Nations League. Voor Duitsland zou dit degradatie naar League B betekenen. Daarbij betekent het voor Nederland dat het hoogstwaarschijnlijk aan zal mogen treden als groepsleider in de groepsfase van de EK Kwalificatiereeks.

Na de 2-1 nederlaag in Frankrijk en de 3-0 overwinning op Duitsland staan vrijdag en maandag de returns van deze wedstrijd te wachten. Voor Duitsland staat er net zoveel op het spel als voor Nederland, alleen lijkt het voor Duitsland een grotere opgave te worden. Met een blik op de vorige ontmoeting waarin Duitsland niet veel te zeggen had, werden ze door doelpunten van van Dijk, Depay en Wijnaldum met een 3-0 nederlaag terug richting het oosten gestuurd. Duitsland was hierin niet zozeer de onderliggende partij, maar ze kregen een piekfijn lesje efficiëntie in de ArenA.

5.50x je inzet als het Nederlands elftal weer weet te winnen van Duitsland!

Nederland en Duitsland zijn vanuit vroeger al een soort derby. In totaal stonden de partijen 41x tegenover elkaar. 15x ging de overwinning naar de Duitsers, er werd even vaak gelijk gespeeld en 11x wist Oranje de winst eruit te slepen. De twee meest memorabele wedstrijden zijn natuurlijk die van 1974 en 1988. In 1974 stonden de landen tegenover elkaar in de finale van het WK, met toen nog Johan Cruijf en Gerd Muller in de selecties. Johan Neeskens opende destijds de score, maar Paul Breitner en Gerd Muller zorgden ervoor dat West-Duitsland in eigen land wereldkampioen kon worden. De rivanche werd gevonden in de halve finale van het EK in 1988. Met een nieuwe goude lichting waarin onze huidige coach Ronald Koeman en Marco van Basten beide wisten te scoren en zo Nederland naar de later gewonnen finale konden schieten.

De namen aan de kant van oranje die meegaan:

Cillessen, Zoet, Bizot, Blind, de Vrij, van Dijk, Tete, de Ligt, van Aanholt, Ake, Dumfries, Wijnaldum, Strootman, Vilhena, de Roon, van de Beek, de Jong, Rosario, Babel, Depay, Promes, de Jong, Bergwijn en Dilrosun.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie