Wijndal op zijn plek gezet: “Ongeschikt voor Ajax”

Owen Wijndal deed veel stof opwaaien met zijn uitspraak dat hij en Bergwijn de beste flank van Nederland vormen. Zijn trainer riep hem publiekelijk al tot de orde en ook messcherpe Aad de Mos geeft aan dat Wijndal te veel in zichzelf is gaan geloven.

In een interview met Ajax TV blies Wijndal hoog van de toren. Gevraagd naar de wisselwerking met linksbuiten Steven Bergwijn, sprak de linksback vol vertrouwen uit dat ze samen de beste van Nederland zijn. “De wisselwerking is goed. Natuurlijk moeten nog heel veel dingen beter, maar ik denk dat we elkaar goed aanvoelen. En dat we zeker de beste van Nederland zijn, samen aan die linkerkant. Ik denk dat als we echt gas geven, ook een goed linkerkantje hebben voor Europa.”

“Wijndal kan niks”

Supporters en media vielen als snel over de uitspraken heen. De prestaties van Ajax dit seizoen vallen tegen en ook Wijndal werd al regelmatig bekritiseerd. In de podcast Twee Viertje met Aad zet oud-trainer De Mos de linksback op zijn plek. “Dit is een overroepen jongetje”, zegt De Mos. “Die jongen kan totaal niet verdedigen, heeft geen gevoel voor de binnenkant. Die jongen kan niet koppen, die jongen heeft een speler voor zich nodig die hem in stelling kan brengen, omdat hij dat zelf niet kan.”

“Bij AZ heeft Jesper Karlsson hem groot heeft gemaakt. Als je daar niet doorheen kunt kijken, ben je zelf zo blind dat je zo’n jongen nog gaat selecteren voor het Nederlands elftal ook. Als je dan ook nog concludeert dat hij het met zijn benen niet kan en dat het in zijn bovenkamer niet goed is, dan weet je dat je ongeschikt bent voor Ajax.”

Ook Ajax-trainer John Heitinga tikte Wijndal al publiekelijk op zijn vingers. Na de nipte overwinning op Vitesse, waarin Wijndal geen beste indruk maakte, reageerde Heitinga op de persconferentie. “Dat is geen slimme opmerking en dat weet Owen ook. Zulke dingen bespreek je wel, maar nu moet je het laten zien. Eerst laten zien dat je de beste kant van Arnhem hebt, dan van Nederland en dan van Europa. Maar we moeten het ook niet groter maken dan dat het is. Er zit ook nog een stukje jeugdigheid bij.”

“Ajax heeft geen strijders”

Ajax werd uitgeschakeld in de Europa League en maakt nog steeds geen zekere indruk, maar De Mos is wel te spreken over hoe Heitinga het doet sinds zijn aanstelling. “Hij wint wel vijf keer achter elkaar in de competitie. Dan doe je het verschrikkelijk goed. Maar iedereen gaat nu lopen zoeken naar andere dingen die er gewoon niet zijn. Dit is een groep die intrinsiek niet sterk gemotiveerd is. Als je weet dat je gaat spelen voor een titel, had ik meer verwacht dan ze nu laten zien. Dat heeft niet te maken met harder werken, maar met een bepaalde ethos. Dat je je taken uitvoert in bepaalde posities en niet zo slap de duels aangaat. Als coach zou ik ook niet tevreden zijn.”

Ajax - NEC
Ajax wint
1.22
Vitesse - AZ
Vitesse wint
3.30

Niet de schuld van Heitinga

Tegen Vitesse leken de spelers genoeg te nemen met een gelijkspel. Heitinga moest ze in de rust flink de waarheid vertellen. Volgens Aad een slechte zaak. “Dan zit er iets totaal fout in dit team. Ze hebben niet de spirit en honger die Feyenoord wel heeft. In de eerste helft zag je dezelfde patronen als vroeger onder Schreuder. Dat heeft niets met de trainer te maken, dat heeft te maken met de heertjes zelf. Deze groep godenzonen is niet goed genoeg. Er moet doorgeselecteerd worden. Het mes moet erin gezet worden. Deze trainer kan dat op dit moment niet veranderen.”

De Mos vergelijkt de situatie met zijn eigen aanstelling bij Ajax, als interim-trainer halverwege het seizoen 1980-1981. “Ik heb hetzelfde gehad als Heitinga. De groep die ik toen had, was zo strijdbaar. Die hebben zoveel gegeven om toch nog tweede te worden en de bekerfinale te halen. Dat had niets met mij te maken, maar alles met hun mentaliteit. Dan gaat alles veel beter lopen. Deze groep van Ajax heeft geen strijders. In minder mate Tadic, maar dan houdt het echt op.”

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie