WK Qaadtar: “Simons en Frimpong meenemen naar WK”

Door Stefan van Buren


WK Qaadtar: “Simons en Frimpong meenemen naar WK”

Aad de Mos heeft zijn WK-selectie al klaar. De voormalig coach van Ajax en PSV hakt enkele knopen door om Van Gaal op weg te helpen. Als het aan Aad ligt blijft Remko Pasveer thuis en gaan Jeremie Frimpong en Xavi Simons mee naar Qatar. In de videoserie WK Qaadtar van SoccerNews.nl geeft De Mos tekst en uitleg.

Pasveer thuislaten

De Mos zou vier keepers meenemen en kiest voor Justin Bijlow in de basis, Jasper Cillessen voor de ervaring op de bank, Mark Flekken vanwege zijn goede prestaties en Andries Noppert voor de penalty’s. Daarmee laat hij Remko Pasveer, die de laatste interlands keepte, afvallen.

“Pasveer is bij mij door het ijs gezakt. Door de wedstrijden tegen Napoli en Liverpool. Ook in de competitiewedstrijden maakt hij niet de indruk die hij maakte tegen België en Polen. Daarin had hij ook weinig te doen. Dat zei Van Gaal ook na afloop. Het was geen moeilijke wedstrijd voor hem. Maar Pasveer komt bij mij niet over als Oranje-keeper.”

Verrassingen

Op de rechtsbackpositie kunnen we Denzel Dumfries vast neerzetten, maar over zijn back-up is nog niets beslist. Devyne Rensch van Ajax zit bij de voorselectie, maar maakt op Aad geen goede indruk. Hij ziet meer in Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen.

“Wat ik gezien heb is hij één van de smaakmakers, al twee jaar. Peter Bosz was ook enorm te spreken over hem. Een jongen die coachbaar is en zich ontwikkeld. Bij Jong Oranje heeft hij het goed gedaan. Dit is wel een type die past bij de verrassingen.”

Xavi Simons

“Van Gaal houdt van ook wel van twee spelers erbij halen die verrassingen zijn voor iedereen. Het ligt natuurlijk ook aan de rapporten die de scouts bij hem neerleggen. Mijn gevoel is dat hij samen met Simons de verrassing is als jonge spelers die nog geen interlands hebben gespeeld. Simons kan een jongen zijn die iets open kan breken.”

Simons kan volgens De Mos voor verrassingen zorgen, omdat hij bij de tegenstanders minder bekend is en als invaller voor gevaar kan zorgen. “Als het niet lukt door goede verdediging of keeper van de tegenstander, komt hij erbij als een jongen de ze niet kennen. Hij is sterk in de kleine ruimte en brutaal. Heeft met grote namen gespeeld bij PSG en is nergens van onder de indruk. Van zo’n spelertje kun je later zeggen: ‘Blij dat-ie mee is gegaan, want hij heeft ons erdoorheen getrokken op bepaalde momenten.”

Schema Oranje

Louis van Gaal moet uiterlijk maandag 14 november zijn definitieve selectie voor het WK doorgeven. De bondscoach mag 26 spelers oproepen. Op maandag 21 november start Nederland het toernooi tegen Senegal. Daarna volgen wedstrijden tegen Ecuador (25 november) en Qatar (29 november).

Meer Raad van Aad

Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Manchester City en Manchester United strijden om de FA Cup. Aad de Mos geeft Erik ten Hag een kleine kans: “City is favoriet”

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie