Laatst bijgewerkt op 9 november 2018

Risk Free Bets

Met wedden op sportwedstrijden is nu eenmaal bijna altijd een risico gemoeid. Je kunt immers tegen een verliesje op lopen. Dit is echter allang niet meer altijd het geval. Veel bookmakers bieden namelijk ook mogelijkheden aan om te wedden zonder risico. Dit worden ook wel risk free bets genoemd. Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet helemaal. Het is namelijk daadwerkelijk zo dat je geen geld hoeft te verliezen als je een weddenschap verliest. Er zijn dan echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat gokken.

Het risk free bets plaatsen kan voor beginners een goed hulpmiddel zijn. Het is immers zo dat het in het begin best lastig kan zijn om goed onder de knie te krijgen hoe je kunt winnen met wedden. Veel beginners laten bijvoorbeeld de emotie van supporter zijn nog meewegen in hun keuzes. Daardoor stapelen zich al snel wat verliezen op. Dit hoeft echter niet nodig te zijn door van deze mogelijkheid gebruik te maken. Dit zorgt immers dat je zo nu en dan eens een foutje kunt maken zonder dat dit hele grote gevolgen voor je budget heeft.

 

Lees meer

Risicoloos inzetten!

Het wedden op een risk free bet of risicoloze weddenschap, gaat niet heel erg anders dan een gewone weddenschap. Je kiest de wedstrijd waar je op wilt gokken, je bepaalt wie de wedstrijd gaat winnen en doet je inzet. Vanaf dat moment gaat er echter wel iets veranderen. Je geeft dan namelijk aan bij de bookmaker dat je een risk free bet wilt plaatsen. Dat betekent dus dat je wel je winst en je eventuele bonus pakt als je gelijk blijkt te hebben, maar dat je je inzet niet kwijt bent wanneer je het niet juist hebt in je keuze.

Welke risk free bets zijn er?

De risk free bet komt in verschillende vormen. Dit is onder andere afhankelijk van het wedkantoor waarmee je werkt. In sommige gevallen gaat het om specifieke wedstrijden. Je kunt dan vooraf bij die wedstrijden aangeven of je je risicoloze weddenschap wilt gebruiken. Wanneer je verliest en je houdt je inzet, dan zal je deze moeten vrijspelen met je eerstvolgende weddenschap. In andere gevallen komt het ook weleens voor dat je de risicoloze gok kunt wagen op elke wedstrijd en dat je zelf kunt kiezen wanneer je deze mogelijkheid zou willen gebruiken. Dit hangt dus sterk af van de bookmaker die je gebruikt.

risicoloze weddenschappen

Andere vormen van risicoloos inzetten

Er zijn ook andere vormen van risicovermindering die je hieronder zou kunnen scharen. Het beste voorbeeld is het cancellen van de weddenschap bij bepaalde gebeurtenissen. Een voorbeeld hiervan is de weddenschap tot 90 minuten in het voetbal. De uitslag die na precies negentig minuten staat is dan de uitslag die telt voor de weddenschap. Scoort een ploeg nog in de blessuretijd, dan heeft dit geen gevolgen. Zo kan je dus eerlijk wedden omdat voor iedereen duidelijk is wanneer een weddenschap wel geldig is en wanneer niet. Dit kan veel risico verminderen. Scoren in blessuretijd komt immers veel voor.

Niet goed, geld terug?

Ook een vorm van risicovermindering die je bij sommige bookmakers aan kunt gaan is het schrappen van de bet bij 0-0. Wordt er niet gescoord in een wedstrijd, dan vinden sommige wedkantoren dat geen enkele weddenschap geldig hoeft te zijn. Dit betekent dus dat er niets wordt uitgekeerd, maar dat je wel je inzet terugkrijgt. In veel gevallen wordt net als bij de risk free bets optie wel gevraagd om het geld opnieuw in te zetten op een andere weddenschap. Zo kan de bookmaker ook enig voordeel van de onvoorziene situatie hebben en is het voor iedereen een goede deal.

Je inzet terugkrijgen
De vraag die je dan natuurlijk hebt is hoe je dan je inzet kunt terugkrijgen. Als je immers altijd alleen maar zonder risico zou kunnen gokken, dan wint de bookmaker nooit en dat zou onmogelijk zijn. Er zou dan immers op enig moment geen geld meer zijn om weddenschappen aan te kunnen gaan. Daarom is er een voorwaarde waar aan voldaan moet worden wanneer je risk free bets plaatst. Het geld dat je terugkrijgt om je inzet te dekken is namelijk niet je eigen geld, maar bonusgeld dat de bookmaker je voorschiet. Daarmee komt dus ook een verantwoordelijkheid als gokker.

De bonus vrijspelen
Omdat je geld wordt gedekt met bonusgeld, moet je dit dus ook eerst vrijspelen. Je moet dus andere weddenschappen plaatsen met het geld en op die manier de inzet die je hebt gebruikt en de eventuele winsten die je boekt vrijspelen. Hoewel je dus geen risico loopt om je inzet kwijt te raken moet je wel meer weddenschappen plaatsen voordat je ook echt daadwerkelijk winsten kunt laten uitkeren. Dit is de keerzijde voor sommige mensen als het gaat om risk free bets of risicoloze weddenschappen. Anderen vinden dit echter geen probleem omdat zij toch al van plan waren te gokken.

Online Wed Nieuws

Wedden op de Champions League Finale Manchester City – Chelsea

De champions league finale van 2021 gaat tussen twee Engelse topploegen: Manchester City en Chelsea….

Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021? Amsterdam -...

Trekt Ajax of PSV aan het langste eind in de strijd om de landstitel?

Door Stefan van Buuren Over twee wedstrijden weten we wie zich de kampioen van Nederland...

2.65x je inzet als allebei de teams scoren bij de kwalificatiewedstrijd tussen Nederland – Wit Rusland

Door Stefan van Buren De kwalificatie voor het EK2020 gaat beginnen! Oranje opent in een...

Sluiten

Winkelmand

loading icon