Laatst bijgewerkt op 12 juni 2021
toto win en voorspel

Toto

Toto is de nationale sportweddenschap aanbieder, en eigendom van de overheid. Het is op dit moment de enige bookmaker die een licentie heeft in Nederland.

Wedden op sport kan op heel veel manieren. De van oudsher bekendste manier in Nederland is dus zeker wel de Toto. ‘Het toto formuliertje invullen’ is bijna een historische zin geworden. Deze manier van wedden op sport bestaat immers al zeer lang. Daardoor is het goed mogelijk dat je dit al eens of vaker een kans hebt gegeven. Mocht je echter nog nooit hebben meegedaan, dan vraag je je misschien af hoe dit dan precies werkt. Mogelijk is het namelijk een leuke manier om te gokken waar je ook wel interesse in zou hebben.

Hoe werkt het Toto formulier?

Uiteindelijk is het heel simpel. Bij de Toto gaat het om het voorspellen van sportwedstrijden. De bekendste vorm is de voetbaltoto. Lange tijd was dit namelijk de vorm die iedereen speelde. Je deed dan voorspellingen over uitkomsten van voetbalwedstrijden. Het ging geeneens om de uitslag, maar alleen om de uitkomst. Wint Team A of Team B of wordt het een gelijkspel? Heb je de uitkomst goed, dan win je. Vaak ging dit in de vorm van een gecombineerde weddenschap. Dit houdt in dat het om meer dan één wedstrijd goed hebben gaat om een totaalbedrag over alle wedstrijden te kunnen winnen.

Single betting
Bij de Toto worden er verschillende mogelijkheden geboden. Eén van de mogelijkheden is single betting. Dit is het gokken op de uitkomst van één enkele wedstrijd. Je zet dan alleen in op die wedstrijd en je inzet wordt vermenigvuldigd met de quotering om je winst te bepalen. Al geldt dit natuurlijk alleen maar als je het ook echt juist voorspeld hebt. In dat geval ben je de winnaar en krijg je het geldbedrag uitgekeerd. Er zijn echter ook andere mogelijkheden om mee te spelen met de Toto. Dan zal je net iets meer kennis moeten hebben van het spel.

Double betting
De andere vorm van inzetten bij de Toto betreft double betting. Hoewel de naam doet vermoeden dat je dan dubbel inzet zit het wel iets anders. Het is eigenlijk gewoon een gecombineerde weddenschap. Je zet een bedrag in, maar wed op meerdere wedstrijden. Dat doe je door van al die wedstrijden een uitkomst te voorspellen. Dit kan bij de Toto in een reeks van maximaal negen wedstrijden. Heb je ze allemaal goed, dan wordt je inzet met de negen quoteringen stuk voor stuk vermenigvuldigd, waarna je een eindbedrag overhoudt. Dat bedrag is de winst die je boekt met je weddenschap.

Toto: de enige sportweddenschappen partij met licentie maar in 2021 niet meer!
Sinds 1968 heeft Toto het alleenrecht als het gaat om het aanbieden van weddenschappen op sport. Echter gaat dit in 2021 definitief veranderen: vanaf dit moment zullen ook internationale partijen als bet365 en unibet een vergunning krijgen en de concurrentie aan gaan. Dit wordt mogelijk gemaakt door de regulering van de (online) gokmarkt.

Geld inzetten
De Toto heeft als voordeel dat je de weddenschap zo groot of zo klein kunt maken als je zelf zou willen. Dit kan je al doen door te kiezen tussen single betting en double betting. Daarnaast kan je je inzet aanpassen aan je wensen. Wil je slechts kleinschalig gokken, dan kan je al een inzet van 1 euro gebruiken als startpunt. Wil je echter wat groter inzetten, dan kan je dat doen door tot wel 1.000 in te zetten op een bepaalde weddenschap. Je kunt dus ook meer verdienen naar mate je meer wedstrijden en meer geld inzet.

Kansspel
Het is wel belangrijk om te weten dat de Toto een kansspel is. Dit betekent dus ook dat je vanaf 450 euro winst ook kansspelbelasting moet betalen. Dit is 30,9 procent van het bedrag. Dit moet je dus wel meerekenen wanneer je gaat gokken. Dit komt onder andere doordat Toto onder de Nederlandse wetgeving valt. Dit kan nogal een verschil zijn met sommige andere bookmakers en wedkantoren die op andere manieren werken. Het is dus belangrijk om dit altijd door te rekenen in je mogelijke winsten als je gaat gokken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan als je inzet.

Online en offline
Een leuk voordeel van de Toto is dat je het op meerdere manieren kunt spelen. Je kunt namelijk online spelen, maar je kunt ook nog gewoon de formulieren invullen zoals je die in de winkels vindt. Wanneer je bijvoorbeeld wat wisselgeld overhebt kan je dan direct een leuke weddenschap plaatsen. Ben je echter wat serieuzer, dan kan je het ook gebruiken om online in te zetten. Dit kan natuurlijk ook heel gemakkelijk zijn. Wanneer je online speelt, dan kan je dat op je laptop doen, maar er zijn ook apps beschikbaar die alles nog veel gemakkelijker maken om te verzorgen.

Verschillende sporten
Hoewel de Toto vooral bekend is van het wedden op voetbal, kan je er ook andere sporten vinden. Hoewel het aanbod wel iets beperkter is dan het geval is bij veel andere bookmakers en wedkantoren. Daar kan je immers vaak wedden op vrijwel alles wat je kunt bedenken. Dat is bij Toto anders. Je kunt naast voetbal ook Formule 1, tennis en darts als sport kiezen. Naast de gebruikelijke single betting en double betting mogelijkheden zijn er voor deze sporten soms ook andere mogelijkheden. Dit hangt af van het soort wedstrijd en de sport die je kiest.

Top 4 Online Casino's

Sluiten

Winkelmand

loading icon