Topfavorieten Duitsland en Spanje ontmoeten elkaar in groepsfase EK Vrouwen

Door Robert Visser


Duitsland – Spanje voorbeschouwing: odds en wedtips,12 juli 2022

Door de kenners wordt zowel Duitsland als Spanje gezien als een absolute kanshebber om dit EK voor vrouwen te gaan winnen. Het toernooi is pas net bezig en de twee ontmoeten elkaar al in de groepsfase. Wie deelt de eerste klap uit? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Duitsland – Spanje.

Duitsland - Spanje

bet365
3.10
Duitsland
3.25
Gelijkspel
2.40
Spanje
Bezoek bet365
De odds voor Duitsland - Spanje op 12 juli 2022

Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Duitsland: teaminfo en vorm

Elk toernooi wordt er toch eerst naar Duitsland gekeken als favoriet om te winnen. En dat is ook niet zo gek. Nederland en Zweden wonnen eenmaal en Noorwegen twee keer, maar niemand kan tippen aan de acht (!) overwinningen van de Duitse dames. Voorafgaand aan de winst van Nederland op het laatste EK wist Duitsland de laatste zes toernooien op een rij te winnen.

Dit EK begon Duitsland ook weer uitstekend. Denemarken is ook een vaste EK-klant, maar moest flink het onderspit delven. Lina Magull, Lea Schüller, Lena Lattwein en Alexandra Popp kwamen allemaal tot scoren en Denemarken wist de goal niet te vinden: 4-0. En de score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen met de vele kansen voor de Duitsers.

Lattwein en Popp vielen in de openingswedstrijd in en zullen nu mogelijk weer op de bank kunnen beginnen. Coach Martina Voss-Tecklenburg zou zomaar kunnen gaan voor dezelfde basiself. Schüller scoorde uit een hoekschop en zal ook nu de aanvalslinie moeten leiden.

Houdt Duitsland de nul?

bet365
3.75
Ja
1.25
Nee
Bezoek bet365
De odds voor een clean sheet van Duitsland tegen Spanje (vrouwen)

Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Spanje: teaminfo en vorm

De Spaanse dames als serieuze ploeg is een relatief nieuwe fenomeen in het vrouwenvoetbal. Dit is pas de vierde keer dat ze aan het EK meedoen. De voorgaande twee toernooien bleek de kwartfinale het eindstation. Dat moet nu beter kunnen. Afgelopen jaar werden goede resultaten geboekt, dus dat zou moeten kunnen.

Nog voor het EK begonnen was, kwam er slecht nieuws voor Spanje. Sterspeelster Alexia Putellas scheurde haar hamstring af en kan niet meedoen. En de wedstrijd tegen Finland begon niet veel beter, want de Finnen scoorden na 48 seconden. Uiteindelijk rechtte Spanje de rug via Irene Paredes, Aitana Bonmatí en Lucía García, waarna Mariona Caldentey een penalty benutte: 1-4.

Putella werd in de opstelling vervangen door Bonmatí, die een goede wedstrijd spelen. Ook de Spaanse bondscoach Jorge Vilda zal niet veel veranderen aan zijn opstelling, ook al zei hij wel meer te eisen van zijn speelsters. García scoorde drie keer in de laatste drie interlands en zal dat willen herhalen.

Onderlinge resultaten Duitsland – Spanje

De nationale damesteams van Duitsland en Spanje speelden vijf keer eerder tegen elkaar. Tweemaal won Duitsland en drie keer werd het gelijk. Het doelsaldo is met 9-3 dan ook flink in Duits voordeel. Het laatste onderlinge duel was afgelopen februari, een oefeninterland. Hier hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht: 1-1.

Wedtip Duitsland – Spanje

Dit belooft een spannende wedstrijd te gaan worden. Zowel Duitsland als Spanje is met een ruime zege uit de startblokken geschoten dit EK en zal dat kunstje willen herhalen tegen een betere tegenstander. Het is lastig te zeggen wie de favoriet is voor deze ontmoeting, maar de kans op doelpunten is wel groot. Tip: voetbalgokken op ‘meer dan 2,5 goals’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij bet365.

Duitsland - Spanje
Meer dan 2,5 goals
1.95

 

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Laatste Nieuws

De Mos: “Wij wedden 8 van de 10 keer goed”

In de podcast Twee Viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn visie op de voetbalwereld. Deze week: een buitenlandse coach voor Ajax?

NEC bevestigt keuze voor Unibet als strategisch partner

NEC heeft Unibet gepresenteerd als nieuwe partner tot 2025. De bookmaker was al zichtbaar in het Gofferstadion.

400 amateurclubs hebben reclamebord van BetCity langs het veld

BetCity sponsort niet alleen professionele voetbalclubs. Ook 400 amateurclubs een reclamebord van BetCity langs het veld hebben.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie