Laatst bijgewerkt op 18 januari 2023

Gokken op Formule 1

De formule 1 is een stuk spannender geworden nu Max Verstappen meestrijdt om de prijzen. Dat neemt niet weg dat je het nog veel spannender kunt maken. Bijvoorbeeld door te gokken op formule 1. Er zijn immers genoeg wedstrijden ieder jaar, dus als je een beetje verstand van de sport hebt, dan kan je daar al snel een leuk extra zakcentje mee verdienen. Er zijn bovendien heel veel verschillende soorten weddenschappen af te sluiten, dus je kunt het zo leuk en zo spannend maken als je zelf wilt. Let wel op dat je eerst goed onder de knie krijgt hoe je dit moet aanpakken.

Gokken op Formule 1: waar doe je dit het beste?
Wedden op formule 1 kan je op heel veel verschillende plekken doen. Het is dus goed om eerst te bekijken bij welke bookmaker jij het best terecht kunt. Dat hangt onder andere af van het soort weddenschap dat je wilt afsluiten. Wanneer je net begint zal dat vrij gemakkelijk zijn, maar als je wat meer ervaring in het gokken op formule 1 hebt, dan wil je misschien liever op wat specifieke zaken wedden. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat jouw bookmaker de mogelijkheden biedt die jij wenst. Doe hier dus altijd eerst even onderzoek naar.

Simpele weddenschappen bij Formule 1: voorspel de titelwinnaar

Gokken op formule 1 begint bij hele simpele weddenschappen. Je kiest dan bijvoorbeeld de winnaar van een specifieke race. Je kunt ook aan het begin van het seizoen inzetten op wie de titel gaat winnen aan het eind van het jaar. Met dergelijke weddenschappen kan je de wedstrijden en het seizoen makkelijk een stuk gemakkelijker maken. Zeker wanneer de coureurs dichterbij elkaar blijven. Dat maakt het een stuk interessanter om tot het einde te blijven kijken of je winst gaat pakken of niet. De coureurs rijden nu immers voor meer dan alleen maar de eer en hun eigen succes. Wedden op F1 wordt zo heel intens!

Wedden op Formule1 Teams

Naast de prestaties van de coureurs zijn natuurlijk ook de prestaties van de teams belangrijk in de formule 1. Ook hier kan je dus veel verschillende weddenschappen op afsluiten. Welk team doet het met twee coureurs het beste? Welk team pakt uiteindelijk de constructeurstitel aan het einde van het seizoen? Als er goede odds zijn, dan zijn ook dit soort weddenschappen het waard om afgesloten te worden. Daaruit blijkt al direct hoe divers het gokken op formule 1 kan zijn. Simpele weddenschappen kunnen zo al heel veel opleveren als je het een beetje goed weet in te schatten.

Voorspellingen doen bij head2head weddenschappen
Hoewel je het misschien in de wedstrijd niet direct zo bekijkt, kan je op het gebied van gokken op formule 1 ook hele leuke andere weddenschappen afsluiten die in andere sporten niet mogelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de head 2 head weddenschappen. Je kiest dan twee coureurs uit en je geeft aan welke van de twee er hoger finisht. Dit kunnen teamgenoten zijn, maar het kunnen ook rijders zijn die onderling in een strijd zijn verwikkeld in het kampioenschap. Je kunt zulke weddenschappen per race, maar ook voor het hele seizoen aangaan. Dit zie je niet op veel andere plekken in de sport.

Speciale weddenschappen Formule 1

Zoals in veel sporten het geval is, kan je ook het gokken op formule 1 toespitsen op specifieke gebeurtenissen die gaan voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het uitvallen van een coureur. Valt hij uit ja of nee? Maak het nog spannender door aan te geven in welke ronde. Is het een flink ongeluk? Dan kan je ook bijvoorbeeld wedden of de safety car in de wedstrijd moet komen of niet. Dit soort sidebets kunnen vaak flinke odds meekrijgen. Daardoor kan je er dus een aardige som aan geld mee verdienen als je het aandurft hierop te gokken voor een wedstrijd.

Rondetijden en verder
Een specifieke vorm van gokken op formule 1 is het gokken op tijden. Hoe lang gaat de race in uren, minuten en secondes duren? Je kunt dit ook doen voor een specifieke ronde. Je geeft dan bijvoorbeeld aan hoe snel Lewis Hamilton een bepaalde ronde zal afleggen, tot op de tiende nauwkeurig. Aan de hand daarvan kan je ook live weddenschappen afsluiten. Wanneer je ziet wat er gebeurt kan je bijvoorbeeld ineens inzetten dat de volgende ronde de snelste van de race gaat worden. Daarbij bepaal je dan natuurlijk ook welke coureur deze snelle ronde gaat neerzetten.

Live Wedden op Formule1

Ook leuk als je gaat gokken op formule 1 is het kiezen voor live wedden. Je zal merken dat de odds voor de coureurs per ronde kunnen veranderen. Hier kan je dus flink je voordeel mee doen. Dit geldt nog eens extra voor een coureur als Max Verstappen die al meerdere keren vanuit geslagen positie nog wist terug te komen. Wanneer hij halverwege de race achteraan rijdt, dan zullen zijn odds omhoogschieten. Durf je het aan om dan op hem te gokken, en hij gaat snel vooruit, dan heb je dus een goede weddenschap geplaatst. Dit kan alleen tijdens de wedstrijd al veel opleveren.

Wedden en Live Streams kijken tegelijk!
Een leuke manier om je live weddenschappen extra kleur te geven, en natuurlijk nog beter op de hoogte te blijven, is het volgen van live streams. Bookmakers zoals Unibet en Bwin bieden deze aan! Je kunt alle live streams gratis volgen, en tegelijkertijd live inzetten, ook via je mobiel!

Voorkennis opdoen!
Om goede weddenschappen af te sluiten als je gaat gokken op formule 1 is kennis een belangrijk wapen. Zorg dat je zo veel als mogelijk weet over de circuits, de coureurs en de teams. Zo komt het soms weleens voor dat er een specifieke keuze midden in het seizoen wordt gemaakt. Teams zijn daardoor bijvoorbeeld ineens een aantal races eens stuk beter dan in de periode ervoor. Wanneer je hier kennis van hebt, dan kan dit je helpen om meer winnende weddenschappen af te sluiten. Wat natuurlijk weer betekent dat je meer gaat winnen. Lees en kijk dus alles wat over de sport gaat.

Het belangrijkste aan gokken op formule 1 is natuurlijk dat het de wedstrijden voor jou persoonlijk een stuk spannender maakt. Het gaat immers niet meer alleen maar om wie de wedstrijd wint. Het gaat ook om een hele reeks aan gebeurtenissen die voor jou van belang zijn om geld te winnen. Daardoor is de wedstrijd in elke ronde, van begin tot eind een stuk spannender dan voorheen het geval was. Je kunt dit een keertje doen, maar je zal al snel merken dat het aanstekelijk is en je vaker wilt inzetten. Dit is goed mogelijk.

Formule 1 nieuws

Grand Prix van Brazilië: kan Hamilton het Verstappen moeilijk maken?

Verstappen kan voor zijn zestiende overwinning gaan in dit seizoen. Weet hij zijn record uit te breiden of gooit Hamilton roet in het eten?

Grand Prix van Mexico: kan Verstappen nog een record breken?

Max Verstappen is al wereldkampioen geworden in 2022, hij kan in Mexico echter nog een record breken. Weet de Nederlander weer te winnen?

Verstappen is wereldkampioen, maar de Formule 1 gaat door, nu in de Verenigde Staten

Hoewel de wereldtitel al uitgedeeld is, gaat de Formule 1 nog op voor vier races. Nu gaan de coureurs naar Texas. Wij beschouwen voor.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie