Laatst bijgewerkt op 12 juli 2022

Inzetten op over / under

Je hebt weddenschappen in allerlei soorten en maten. Neem eens een kijkje bij in onze bookmaker reviews wat voor soorten er allemaal wel niet zijn. Over / under, ofwel hoger / lager, is een van deze veelgebruikte sportweddenschappen. In dit artikel wordt er precies uitgelegd hoe dit werkt en wanneer je deze weddenschap het beste kan afsluiten!

Wat is het?
Laten we het voor het gemak even hoger / lager noemen. Als voorbeeld nemen we de wedstrijd PSV – Ajax waarbij we denken dat er minimaal drie doelpunten gescoord gaan worden. De meest gebruikte bet is hoger / lager dan 2.5 doelpunten. Er kunnen natuurlijk geen halve doelpunten gescoord worden, maar hierdoor is het makkelijker inzetten. Als het namelijk bijvoorbeeld hoger of lager dan drie doelpunten is, dan is het bij precies drie doelpunten geen hoger of lager bet meer.

Maar stel dus dat een bookmaker een quotering biedt van 2.25x je inzet mochten er 2.5 doelpunten of meer gescoord worden. Dan zou elke uitslag met een totaal van drie doelpunten of meer voldoende zijn om de winst te pakken. Een andere mogelijkheid is om in te zetten dat het totaalaantal doelpunten lager eindigt dan bijvoorbeeld 3.5!

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Aanvulling
Het is een leuke aanvulling op al een andere bet. Zo kan je in slechts een bet bijvoorbeeld combineren dat je denkt dat PSV-Ajax gelijk wordt, met een totaalaantal doelpunten van hoger dan 2.5, waarin Luuk de Jong en Hakim Ziyech weten te scoren. Dit is helemaal geen onaardige bet, met best een grote kans van slagen. De totale quotering hiervan zal dan wel een stuk hoger uitvallen dan slechts inzetten op een gelijkspel!

Laatste Nieuws

Nilis: “Voetballers hebben meer risico op gokverslaving”

Oud-voetballer Arne Nilis deelt zijn ervaringen als gokverslaafde om te voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken.

De Mos: “Brobbey is een verwend jongetje”

Bij Ajax zijn ze ontevreden over Brian Brobbey. Aad de Mos snapt dat heel goed.

De Mos: “Wij wedden 8 van de 10 keer goed”

In de podcast Twee Viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn visie op de voetbalwereld. Deze week: een buitenlandse coach voor Ajax?

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie