Laatst bijgewerkt op 15 maart 2019

Inzetten op over / under

Je hebt weddenschappen in allerlei soorten en maten. Neem eens een kijkje bij je bookmaker wat voor soorten er allemaal wel niet zijn. Over / under, ofwel hoger / lager, is een van deze veelgebruikte sportweddenschappen. In dit artikel wordt er precies uitgelegd hoe dit werkt en wanneer je deze weddenschap het beste kan afsluiten!

Wat is het?
Laten we het voor het gemak even hoger / lager noemen. Als voorbeeld nemen we de wedstrijd PSV – Ajax waarbij we denken dat er minimaal drie doelpunten gescoord gaan worden. De meest gebruikte bet is hoger / lager dan 2.5 doelpunten. Er kunnen natuurlijk geen halve doelpunten gescoord worden, maar hierdoor is het makkelijker inzetten. Als het namelijk bijvoorbeeld hoger of lager dan drie doelpunten is, dan is het bij precies drie doelpunten geen hoger of lager bet meer.

Maar stel dus dat een bookmaker een quotering biedt van 2.25x je inzet mochten er 2.5 doelpunten of meer gescoord worden. Dan zou elke uitslag met een totaal van drie doelpunten of meer voldoende zijn om de winst te pakken. Een andere mogelijkheid is om in te zetten dat het totaalaantal doelpunten lager eindigt dan bijvoorbeeld 3.5!

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Aanvulling
Het is een leuke aanvulling op al een andere bet. Zo kan je in slechts een bet bijvoorbeeld combineren dat je denkt dat PSV-Ajax gelijk wordt, met een totaalaantal doelpunten van hoger dan 2.5, waarin Luuk de Jong en Hakim Ziyech weten te scoren. Dit is helemaal geen onaardige bet, met best een grote kans van slagen. De totale quotering hiervan zal dan wel een stuk hoger uitvallen dan slechts inzetten op een gelijkspel!

Probeer het zelf een keer uit bij Betsson, zij hebben een speciale betmaker. Dit houdt in dat je heel veel verschillende bets achter elkaar ziet over eenzelfde wedstrijd. Bijvoorbeeld dat je eerst moet kiezen wie er wint, het volgende scherm vraagt je hoeveel doelpunten je denkt dat er gemaakt worden etc. Hierdoor wordt er een weddenschap samengesteld precies op de manier dat jij denkt hoe het gaat lopen!

Wedden op de Champions League Finale Manchester City – Chelsea

De champions league finale van 2021 gaat tussen twee Engelse topploegen: Manchester City en Chelsea….

Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021? Amsterdam -...

Trekt Ajax of PSV aan het langste eind in de strijd om de landstitel?

Door Stefan van Buuren Over twee wedstrijden weten we wie zich de kampioen van Nederland...

Sluiten

Winkelmand

loading icon