Laatst bijgewerkt op 6 september 2018

Online sportweddenschappen: 3 tips voor beginners

Met het schaatsseizoen en de Olympische Winterspelen op komst winnen online sportweddenschappen aan populariteit. Met de juiste kennis en inzetten heb ook jij al snel leuke prijzen te pakken zonder dat je hiervoor van de bank af hoeft te komen. Maar goed gokken is ook een sport! Met deze tips helpen wij jou als beginnende sportgokker op weg!

1. Verdiep je in het aanbod aan sportweddenschappen

sportweddenschappenGoogle eens op sportweddenschappen: Je zult zien dat het aanbod aan online sportweddenschappen verder gaat dan het invullen van een simpel TOTO formulier. Er zijn bijna net zo veel online gokkantoren en online bookmakers als er sportcompetities zijn, dus de keuze gaat niet eenvoudig worden. Een aantal criteria dat je in je hoofd kunt houden, zijn de beschikbare betaalmethoden, sporten en competities die worden aangeboden en de inzetmogelijkheden. Sommige aanbieders werken bijvoorbeeld alleen met creditcards, maar dat werkt niet als jij met PayPal wilt betalen. Ook wat het sportaanbod betreft, is het oppassen geblazen. Voetbal wordt door de meeste online partijen wel aangeboden, maar wil je inzetten op bijvoorbeeld paardensport of ijshockey, dan zul je toch beter moeten kijken of de sport én de competitie van jouw keuze ertussen zitten. Je wilt natuurlijk wel inzetten op de sport waar jij de meeste kennis van hebt! Als laatste verschillen de aanbieders in de inzetmogelijkheden die ze bieden. Kun je alleen de wedstrijden voor de komende week voorspellen, of kun je ook live inzetten op wedstrijden die nu bezig zijn? Sommige partijen bieden zelfs de mogelijkheid om de wedstrijden via hun website live te streamen, zodat je per minuut kunt kijken of het met jouw inzet wel de goede kant op gaat.

Beste Bookmakers

2. Kansen berekenen

Online gokkantoren en bookmakers zullen je altijd proberen te lokken met hoge winkansen bij bepaalde weddenschappen. Toch is het ook handig om zelf te blijven kijken hoe het met je kansen staat, want alleen zo kun je de juiste inzet bepalen. Wist je bijvoorbeeld dat een winkans van 2/1 en een winkans van 3.0 gelijk staan aan een waarschijnlijkheid van 0,33 % dat je wint? Je zult alle drie de varianten tegenkomen, afhankelijk van waar de aanbieder vandaan komt ( Verenigde Staten vs. Europa bijvoorbeeld). Om winkansen tussen aanbieders of soorten weddenschappen te vergelijken, kun je voor jezelf een tabelletje maken met de winkansen. Je zult zien dat het uiteindelijk niet zo ingewikkeld is als je denkt.

3. Asian Handicap vs. European Handicap

Naast de sporten in Nederland of in Europa kun je het geluk ook verder weg zoeken. Wat dan aan bod komt, is de manier van inzetten. Standaard kun je inzetten op winst van één van de ploegen of gelijkspel. Toch is er een verschil tussen bijvoorbeeld de manier van inzetten bij Aziatische en Europese competities, bekend als de Asian handicap en de European handicap. In Europese competities kun je naast winst en gelijkspel ook het aantal goals voorspellen, wat de kans op een juiste voorspelling aanzienlijk kleiner maakt. In Aziatische sportweddenschappen kun je naast winst of gelijkspel ook inzetten op het verschil tussen beide teams, uitgedrukt in percentages. Je wedt als het ware op het verschil tussen het sterkste en het zwakkere team. Dit geeft weer een andere kansverdeling. Deze handicaps komen vooral voor bij teamsporten als voetbal. Als je echt het maximale uit je sportweddenschap wilt halen, zul je hier dus rekening mee moeten houden.

Zoals je merkt, kun je met een paar handige trucjes al snel het maximale uit je sportweddenschap halen. Start klein en win big, want binnen no time ligt de wereld van de sportweddenschappen aan je voeten! Waar zet jij je geld op in?

Beste Bookmakers

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie