Laatst bijgewerkt op 15 maart 2019

Wedden op Juventus

De club Juventus
Een van de oudste clubs van Italie is Juventus. 1 November 1897 werden ze opgericht in Turijn. Juventus is latijn voor jeugd, omdat het de jeugd was die bij deze voetbalclub ging voetballen. Ze werken hun wedstrijden af in het Juventus Stadion, een stadion dat volledig gefinancierd is door de club zelf. Dit is bij Italiaanse clubs nogal zeldzaam, waardoor het opvallend is.

Wit zwart
De reden dat de kleuren van Juventus wit en zwart zijn is nogal opvallend. Dit is sinds 1903 zo, toen per ongeluk een bestelling uit Engeld arriveerde met de shirts van Notts County. Deze shirts zijn zwart met wit en zo geschiedde het. Notts County en Juventus hebben tot op de dag van vandaag om precies deze reden een onafscheidelijke band. Toen in 2011 het nieuwe Juventus Stadion werd geopend, werd voor de ogen van een vol stadion een oefenwedstrijd afgewerkt. Deze oefenwedstrijd wat tegen Notts County, een Engelse club uitkomend in de League Two van Engeland.

Schandaal
Juventus werd iets meer dan tien jaar geleden teruggeplaatst naar de Serie B door een omkoopschandaal. Veel spelers verlieten maar er waren ook spelers die Juventus trouw bleven. Hierdoor kon Juventus binnen een seizoen Serie B weer terug promoveren naar de Serie A. Ondanks een achterstand van negen strafpunten.

Historie
Juventus is de Italiaanse club met de meeste landskampioenschappen op zijn naam. De zogenaamde oude dame won namelijk 34x op rij de titel, waaronder de laatste zeven. Ook werd 13x de Coppa Italia gewonnen, waaronder de laatste vier. Je kan dus wel stellen dat Juventus de grootste club tot nu toe is in de historie van de Italiaanse competitie.

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Heden
Zoals hierboven al beschreven domineert Juventus de laatste jaren het Italiaanse voetbal. Wat er alleen mist is een Europese prijs, want de laatste keer dat ze die een gepakt hebben was in 1996, namelijk de Europa Cup I die in de finale gewonnen werd ten koste van Ajax.

Cristiano Ronaldo
De nieuwste aankoop van Juventus is een van de wereldsterren van dit moment; Cristiano Ronaldo. Hij werd gekocht voor om en nabij €120 miljoen. Iedereen is erg benieuwd of hij dit waar kan gaan maken, aangezien de tijd ook begint te tikken en hij bij Real heel wat betere spelers om zich heen had…

Wedden op Juventus
Binnen de serie A is er de afgelopen jaren geen enkele ploeg die zo goed presteert als Juventus. Elke tegenstander zal dan ook een hogere quotering krijgen dan de oude dame. Dit heeft zo zijn voordelen en nadelen;

  • Voordelen kunnen zijn dat het een redelijk zekerheidje is dat ze winnen, hierdoor is de kans dat je je odds wint groter
  • Een nadeel is dat de quoteringen erg laag liggen waardoor de hoeveelheid die je wint ook erg laag zal zijn.

Wedden op de Champions League Finale Manchester City – Chelsea

De champions league finale van 2021 gaat tussen twee Engelse topploegen: Manchester City en Chelsea….

Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021? Amsterdam -...

Trekt Ajax of PSV aan het langste eind in de strijd om de landstitel?

Door Stefan van Buuren Over twee wedstrijden weten we wie zich de kampioen van Nederland...

Sluiten

Winkelmand

loading icon