Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Door Stefan van Buren


Aad voorspelt: “Manchester City gaat de treble winnen”

Het Premier League-seizoen zit er alweer op, maar zaterdag kunnen we genieten van het lekkerste toetje: de FA Cup-finale. Manchester City en Manchester United strijden op Wembley om de beroemde Engelse beker. Kan Erik ten Hag de prijs pakken in deze bijzondere Manchester Derby tegen Pep Guardiola? Aad de Mos geeft de Nederlandse trainer een kleine kans.

Guardiola gaat voor de treble

“Ik verwacht een mooie wedstrijd. Daar kun je je op verheugen”, vertelt Aad in de podcast Twee Viertje met Aad. “De Engelse cup final op zaterdag is altijd een bijzondere dag. Ik heb ze allemaal gezien, blijf er altijd voor thuis. Ik denk dat City opnieuw gaat winnen. Die willen alle drie de prijzen pakken dit jaar. Ze zijn al kampioen en willen tegen Internazionale de Champions League winnen. Guardiola is erop gebrand om dit seizoen d treble te pakken. Ik denk dat het gaat lukken met dit team, dat zo uitgebalanceerd is en goed voetbal speelt. United is niet sterk genoeg om dit tegen te houden.”

Toch is er nog een sprankje hoop dat Erik ten Hag er met de beker vandoor gaat. “In het voetbal weet je het nooit. Een vroege goal of een blunder van de keeper. Of dat ze heel snel een rode kaart moeten pakken doordat ze niet goed opgesteld staan in het begin van de wedstrijd. Dat soort dingen is regelmatig gebeurd in finales. Daar moet je rekening mee houden. Maar normaal gesproken, als ik mijn geld in zou moeten zetten, zou ik dat zeker op City zetten. Ik denk dat het 2-1 wordt.”

Manchester City - Manchester United
Correcte uitslag: 2-1
8.50

Champions League-finale

Na de FA Cup-finale is het seizoen voor Manchester City nog niet voorbij. Precies een week later staat de Champions League-finale tegen Internazionale op het programma. Zou Aad als trainer belangrijke spelers sparen met het oog op die nóg belangrijkere wedstrijd? “Ik denk dat Guardiola goed doseert. Er zit een ruime tijd tussen deze twee wedstrijden. Hij zal zeker met zijn basis gaan starten tegen United. Naar gelang de situatie zich ervoor leent, zal hij spelers wisselen die belangrijk zijn. Haaland of De Bruyne. Dat doet hij regelmatig. Dan kan Álvarez nog wat minuten moeten. Met deze spelers is dit het uitgelezen seizoen om alles te winnen.”

Dubbele weddenschap
Manchester City wint de FA Cup en de CL
2.14

 

Podcast Twee Viertje met Aad

In de nieuwe aflevering van Twee Viertje met Aad gaat de oud-trainer verder in op de zoektocht van PSV en Ajax naar een nieuwe trainer. Voor PSV komt Aad met een verrassende optie uit de hoge hoed: een buitenlandse trainer die eerder al in Nederland werkte. Ajax moet volgens Aad absoluut géén buitenlander aanstellen, maar hij maakt voor één trainer een uitzondering. Voor wie? Dat zie je in aflevering 38 van de podcast.

Meer Raad van Aad

Knotsgekke slotdag op komst: “Ajax naar de Conference League”

Er staat zondag veel op het spel in de laatste speelronde in de Eredivisie. Aad de Mos denkt dat Ajax als verliezer uit het weekend komt.

“AZ werd overlopen; kleine kans om de finale te halen”

Aad de Mos geeft AZ een kleine kans om de finale van de Conference League te halen. Hij verwacht een moeilijke return tegen West Ham.

“Ajax is aangeschoten wild, maar wint wel van AZ”

Ajax en AZ strijden om de derde plek. AZ kan de belangrijke positie overnemen, maar Aad de Mos verwacht niet dat Ajax het weggeeft.

0

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie