Laatst bijgewerkt op 25 juni 2024

Wedden op de Europa League

Wedden op de Europa League kan heel leuk zijn. Vooral ook omdat de Nederlandse teams tegenwoordig het vaakst in dit toernooi actief zijn. Daardoor is het gemakkelijk mogelijk om de wedstrijden extra aantrekkelijk te maken. Het is niet alleen leuk om je eigen team te zien spelen, het is ook fijn om te weten dat er een leuk bedrag te winnen is bij een juiste voorspelling. Het is dan wel heel belangrijk om goed te weten hoe de Europa League in elkaar zit en hoe je het best met wedden op dit toernooi om kunt gaan.

Door de jaren heen is de Europa League meer en meer op andere Europese voetbaltoernooien gaan lijken. Dat betekent dus dat ploegen zich kunnen kwalificeren door in de nationale competitie een seizoen lang goed te presteren. Het jaar erna stromen ze dan op verschillende momenten in. Dat kan bijvoorbeeld in één van de voorrondes zijn, maar andere ploegen komen direct in de poulefase terecht. Na de poulefase blijft een aantal ploegen over dat een knock-out gaat spelen. Uiteindelijk levert dit dus één winnaar op. Die krijgt een ticket voor de Champions League. Dit is voor de meeste deelnemers het doel.

Beste Bookmakers voor Europa League Noteringen

Veel Nederlandse Teams actief in de Europa League
uefa europa leagueWedden op de Europa League is vooral veel interessanter geworden omdat Nederlandse teams het soms wel iets beter doen in dit toernooi dan in andere Europese toernooien. Ajax haalde bijvoorbeeld in 2017 de finale van deze league. Wel is het zo dat de ploegen dan eerst langs allerlei tegenstanders van over het hele continent moeten zien te geraken. Zo is het in de EL, zoals het wordt afgekort, veel vaker zo dat bijvoorbeeld naar Kazachstan of Israël of andere verre oorden gereisd moet worden om wedstrijden te spelen. Dit is ook een factor van belang als je gaat inzetten.

Het kan bij het wedden op de Europa League soms lastig zijn om de krachtsverhoudingen in te schatten. Zo zijn, zoals eerder aangegeven, niet alle ploegen altijd even bekend bij het grote publiek. Dit betekent dus dat je eerst ook veel informatie over deze ploegen moet zien te verzamelen. Een andere factor die mee kan spelen, is de insteek van sommige teams die deelnemen. Vooral vroeg in het toernooi komt het weleens voor dat bepaalde clubs met verschillende elftallen spelen. Het beste elftal wordt dan voor de eigen nationale competitie bewaard en de reserves spelen in de EL. Dit biedt dan weer kansen voor tegenstanders.

Wie won de Europa League het vaakst?

Knock-out
Wanneer het toernooi voorbij de eerste ronde komt verandert de opzet. Er zijn dan geen poules meer, maar knock-outwedstrijden. Wie gaat wedden op de Europa League moet hier wel rekening mee houden. Het kan immers zo zijn dat er dan andere regels gaan gelden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat alleen de uitslag na 90 minuten geldt bij een bookmaker. Als gokker moet je dit natuurlijk wel weten.

Gokje wagen op de Europa League
Wanneer je wilt wedden op de Europa League, dan kan je eigenlijk direct beginnen. De voorrondes beginnen meestal eind juni van het ene jaar en de finale van het toernooi is in mei van het volgende jaar. Dat betekent dat je dus bijna het gehele jaar rond kunt inzetten op wedstrijden en gebeurtenissen in dit toernooi. Het is bijvoorbeeld leuk om te beginnen met een saldo en hier het hele seizoen mee te werken om het zo hoog te mogelijk te maken. Na de finale laat je uitkeren en begint het weer helemaal opnieuw voor jou als liefhebber van dit toernooi.

Aad de Mos podcast

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie