Laatst bijgewerkt op 15 maart 2019

Wedden op Liverpool

Ontstaan van Liverpool
Liverpool is opgericht op 15 maart 1892. De manier waarop is wel erg apart te noemen. Voordat Liverpool namelijk in het Anfield Stadion ging spelen, zat Everton in dit stadion. De reden dat Everton uit dit stadion was gegooid is door een conflict met de eigenaar over de huur. Dus op dat moment besloot om de eigenaar van Anfield een nieuwe club op te richten, en ontstond Liverpool.

Successen en prijzen
Liverpool is na Manchester United de meest succesvolle club van Engeland. Ze werden maar liefst 18x landskampioen. De eerste was in het jaar 1901, maar er zit wel iets heel erg dwars bij Liverpool. Het laatste kampioenschap dateert namelijk uit het seizoen 1989/1990. Oftewel bijna dertig jaar geleden.

Dat betekent niet dat er tussendoor niks meer gewonnen is. De FA cup werd sindsdien nog driemaal binnengehaald, waardoor het totaal op zeven komt te staan. Maar ook de league club is regelmatig nog binnengehaald.

Wat internationale successen betreft staat Liverpool ook erg hoog in de top. De Europacup I die tegenwoordig de Champions League heet, werd vijfmaal binnengehengeld. De laatste dateert uit het jaar 2005, toen ze een 3-0 achterstand wisten om te buigen tot 3-3 om vervolgens met penalty’s te winnen van AC Milan. Ook de UEFA Cup, die tegenwoordig Europa League heet werd driemaal gewonnen, waarvan de laatste in 2001.

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Nederlanders bij Liverpool
Er zijn een aantal Nederlanders erg belangrijk geweest bij Liverpool. De speler die hier met kop en schouders bovenuit steekt is Dirk Kuijt, die in totaal 286 wedstrijden in het rode shirt van Liverpool heeft gespeeld.  Hierin kwam Dirk 71x tot scoren. Tegenwoordig zijn er twee Nederlanders bezig met furore maken. Dit zijn Georginio Wijnaldum, de ex-PSVer en ex-Feyenoorder die in 2016 overgenomen werd van Newcastle United heeft inmiddels bijna honderd wedstrijden gespeeld. Een van de beste aanwinsten van 2018 is de andere Nederlander die er nu speelt, namelijk Virgil van Dijk. Hij is voor bijna €85 miljoen overgenomen van Southampton, en is hiermee de duurste verdediger ooit.

Wedden op Liverpool
Inzetten op de Liverpool kan vaak erg aantrekkelijk zijn. Omdat het een goede club is, maar ze net niet bij de ultieme top horen, krijgen ze altijd best goede quoteringen. Maar Liverpool is gewoon een erg goede club, waardoor ze vaak winnen en ook goed spelen. Hierdoor is het het best waard om in te zetten op Liverpool!

Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021? Amsterdam -...

Trekt Ajax of PSV aan het langste eind in de strijd om de landstitel?

Door Stefan van Buuren Over twee wedstrijden weten we wie zich de kampioen van Nederland...

2.65x je inzet als allebei de teams scoren bij de kwalificatiewedstrijd tussen Nederland – Wit Rusland

Door Stefan van Buren De kwalificatie voor het EK2020 gaat beginnen! Oranje opent in een...

Sluiten

Winkelmand

loading icon