Laatst bijgewerkt op 4 december 2018

Wedden op de Primera Division: La Liga

Dankzij een aantal van de grootste clubs en beste spelers is wedden op de Primera Division/La Liga zeer populair. Er is alle reden om hier ook aan mee te doen omdat hier leuke bedragen mee gewonnen kunnen worden. Wie het volgen van één van de beste voetbalcompetities op aarde net iets leuker wil maken, kan dat op deze manier goed doen. Er zijn allerlei mogelijkheden omdat er veel verschillende bookmakers zijn. Die wedkantoren hebben allemaal ook nog eens hun eigen aanbiedingen en weddenschappen die de moeite waard kunnen zijn om af te sluiten. Zoek dit dus goed uit.

Dominantie van de liga
wedden op La LigaWedden op de Primera Division/La Liga is in recente jaren misschien wel de meest geliefde vorm van wedden op voetbal geworden. Dat komt doordat de Spaanse clubs zo enorm dominant zijn geworden in Europa. Teams als FC Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, FC Sevilla en Athletic de Bilbao hebben in recente Jaren allemaal in Europese finales gestaan en grote prijzen gewonnen. Al deze teams spelen dus ook nog eens wekelijks tegen elkaar in een eigen competitie in Spanje. Daarnaast herbergt La Liga de beroemdste spelers van deze planeet, zoals Lionel Messi en tot voor kort Neymar, Christiano Ronaldo. Dit maakt het dan ook zo interessant om deze te volgen. Er zijn immers altijd verrassingen mogelijk in elke speelronde.

De kampioen voorspellen
Ook kan wedden op de Primera Division/La Liga draaien om het voorspellen van de kampioen. Dit kan in deze competitie nog best lastig zijn omdat de krachtsverschillen dus niet zo groot zijn. Al is het wel zo dat FC Barcelona en Real Madrid altijd wel meedoen om de titel. Toch kan ook een outsider zoals FC Valencia of Deportivo La Coruna weleens een topjaar hebben en de titel pakken. Soms is dit al een aantal weken voor het einde van het seizoen te zien. Je gaat er bijvoorbeeld meer door meeleven met wat er gebeurt in de competitie. Het hoogtepunt van meelevendheid in La Liga is 2x per jaar, als el clasico zich afspeelt.

Nederlandse inbreng
De laatste jaren is de Nederlandse inbreng in de competitie wel flink kleiner geworden. Voorheen is het echter wel zo geweest dat wedden op de Primera Division/La Liga vooral leuk was vanwege de Nederlandse spelers. Dat begon al in de jaren zeventig van de twintigste eeuw met Johan Cruyff en Johan Neeskens. Later was vooral Ronald Koeman een grote ster. Er is ook een belangrijke periode geweest waarin vijf tot zes Nederlanders gelijktijdig bij Real Madrid speelden, bijvoorbeeld met Wesley Sneijder en Arjen Robben. Dat is tegenwoordig wel anders, maar daardoor is de competitie niet minder leuk om te volgen geworden.

Spreiding
In Spanje wordt net iets anders omgegaan met televisierechten. Daardoor zijn de wedstrijden vaak flink verspreid over de dagen en uren van het weekend. Dat begint al op donderdag en loopt door tot en met maandagavond. Op die manier kan dus bijvoorbeeld met gecombineerd wedden op de Primera Division/La Liga een weekend lang spanning worden beleefd. Wanneer meerdere wedstrijden worden gekozen om op in te zetten zal er het hele weekend aandacht moeten blijven voor de competitie. Een voordeel is dan natuurlijk wel dat je heel veel voetbal van heel hoog niveau krijgt te zien. Teams van lage kwaliteit zijn eigenlijk niet in Spanje te vinden.

De beste odds
Wat niet onderschat mag worden bij het wedden op de Primera Division/La Liga, is het verschil in de odds die door de verschillende bookmakers geboden worden. Odds zijn de winstuitkeringen die worden gedaan bij een goede voorspelling. Dit is een belangrijk onderdeel van het gokken. De odds kunnen per bookmaker anders zijn, zelfs voor dezelfde wedstrijden. Daardoor is het vergelijken van de odds altijd een goede stap om te zetten wanneer je gaat inzetten. Je wilt immers altijd de best mogelijke deal. Zowel de gelegenheidswedder als de beroepsgokker wil hier altijd het maximale uit kunnen halen.

Wedden op de Champions League Finale Manchester City – Chelsea

De champions league finale van 2021 gaat tussen twee Engelse topploegen: Manchester City en Chelsea….

Eredivisieseizoen 2020/2021 start: wie wordt kampioen?

Door Stefan van Buuren Wie kroont zich tot eredivisiekampioen in het jaar 2020/2021? Amsterdam -...

Trekt Ajax of PSV aan het langste eind in de strijd om de landstitel?

Door Stefan van Buuren Over twee wedstrijden weten we wie zich de kampioen van Nederland...

Sluiten

Winkelmand

loading icon