Laatst bijgewerkt op 10 maart 2022

Wedden op Vitesse

Over Vitesse
De oudste club in de Eredivisie is SBV Vitesse ofwel Vitesse Arnhem. In 1892 werden ze opgericht werd de ploeg met geel zwarte strepen opgericht. De wedstrijden worden afgewerkt in het GeldreDome in Arnhem. De GeldreDome biedt plek aan ruim 21.000 toeschouwers. De bijnaam FC Hollywood aan de Rijn hebben ze verdiend aan de hoeveelheid dingen die er -op een negatieve manier welteverstaan- gebeurden bij Vitesse. Ze hadden deze bijnaam ook omdat ze nog nooit een noemenswaardige prijs hadden gewonnen. Aan de vooravond van de gewonnen bekerwedstrijd in 2017 werd afgesproken dat de bijnaam teniet gedaan zou worden mocht er gewonnen worden. En dat is dan ook wat er gebeurde. Dus vanaf dat moment is de enige resterende bijnaam nog Vites.

Historie &  prijzenkast
Vitesse is dus de oudste voetbalclub die nu uitkomt in de Eredivisie. In de beginjaren was Vitesse ook een erg goede club. Ze waren kampioen van het oosten en speelden goed voetbal. Tussen 1922 en 1954 was er een wisselend succes binnen de club, waarbij ze wel in de eerste klasse uitkwamen nadat ze gedegradeerd waren. Door onder andere de tweede wereldoorlog maakte Vitesse wat minder sportief kwalitatieve jaren mee.

In 1954 wilde Vitesse mee gaan doen in het betaalde voetbal. In het betaald voetbal begon Vitesse in de eerste divisie. In 1971 promoveerden ze naar de Eredivisie, maar dit bleek nog niet echt een succes: 19 mei 1972 won Ajax met 12-1 van de ploeg uit Arnhem, dat is nog steeds de grootste nederlaag in de historie van de Eredivisie ooit. Sinds dit moment zijn ze regelmatig gedegradeerd en gepromoveerd, tot het jaar 1990, vanaf dat moment zijn ze niet meer gedradeerd. Tussen 1990 en 2002 ging het zelfs erg goed met Vitesse, ze zijn toen elke keer tussen de 3de en 6de plek geeindigd. Daarna kwam weer een mindere periode, en tegenwoordig zijn ze een stabiele middenmoter die ergens middenin het linkerrijtje eindigt!

Vitesse heeft op het hoogste niveau pas een prijs in de wacht gesleept. In het seizoen 2016/2017 werd de KNVB Beker gewonnen. Maar nu Vitesse tegenwoordig door het leven gaat als subtopper in de Eredivisie met de ambitie om nog meer dan dat te worden zou het me niet verbazen als deze prijzenkast uitgebreid gaat worden.

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Wedden op Vitesse
Hoewel Vitesse dus zelden een zekerheidje zal zijn, hebben ze genoeg kwaliteit om iedere ploeg in de Eredivisie pijn te kunnen doen. Ze hebben vaak een redelijk hoge quotering omdat ze de capaciteiten hebben om elke wedstrijd zowel te winnen als te verliezen. Daarom weet je het nooit echt zeker bij Vitesse. Oftewel: Riskant maar winstgevend!

Nilis: “Voetballers hebben meer risico op gokverslaving”

Oud-voetballer Arne Nilis deelt zijn ervaringen als gokverslaafde om te voorkomen dat anderen dezelfde fouten maken.

De Mos: “Brobbey is een verwend jongetje”

Bij Ajax zijn ze ontevreden over Brian Brobbey. Aad de Mos snapt dat heel goed.

De Mos: “Wij wedden 8 van de 10 keer goed”

In de podcast Twee Viertje met Aad geeft Aad de Mos zijn visie op de voetbalwereld. Deze week: een buitenlandse coach voor Ajax?

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie