Laatst bijgewerkt op 9 maart 2022

Wedden op Premier League

De Premier League
De Premier League is de competitie met de meeste topclubs bij elkaar. Met Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Chelsea en Tottenham hebben ze veel clubs met internationale maar ook met nationale allure. Elk jaar kan er een andere club kampioen worden. De competitie is gevuld met teams uit Engeland, maar ook uit Wales. De Premier League is opgericht op 20 februari 1992, en er worden per seizoen maar liefst 380 wedstrijden afgewerkt.

Aad de Mos podcast

De grote vier
De recordkampioen is Manchester United, die met dertien eindoverwinningen het vaakst de vijftien kilo zware trofee de lucht in heeft mogen houden. In de periode 2000-2010 was er voornamelijk een dominantie van de zogenaamde “grote vier”: Arsenal, Chelsea, City en United. In 2011/2012 wordt deze ban gebroken door Manchester City, die knap de titel weet te pakken. Vanaf dit moment hoor Manchester City ook zeker bij deze grote clubs, met drie titels in 7 jaar.

Grootste competitie
Het mooiste tegenwoordig aan het wedden op de premier league is dat er letterlijk en elke wedstrijd een andere winnaar kan komen. Het is niet gek als een promovendus weet te winnen van een top vijf club. Oftewel; de premier league kent geen zwakke teams. Dit maakt het gokken een stuk moeilijker, maar ook een stuk aantrekkelijker. Dit komt doordat er elk seizoen in de premier league er tv gelden van om en nabij de 3 miljard verdeeld kan worden over alle ploegen die deelnemen. Hierdoor beschikken alle premier leagueclubs over een flinke kas waarmee ze sterke spelers aan kunnen nemen. Even ter vergelijking; de Nederlandse grootverdieners verdienen ongeveer tien miljoen euro aan tv gelden. Het totaal van de tv-pot bedraagt 72,3 miljoen euro. Dat is nog niet eens bijna net zoveel als de nummer laatst van de premier league.

Bookmakers met Beste Noteringen

De door onlinewedden24.com beoordeelde bookmakers scoren gemiddeld een 8,6100 gebaseerd op totaal 15 beoordelingen

Nederlanders in de Premier League
Nederlandse inbreng in de premier league is in de afgelopen twintig jaar flink toegenomen, ook al heeft er afgelopen jaar een daling plaatsgevonden. Momenteel staan er twintig Nederlanders onder contract in de Premier League. Vorig seizoen bedroeg dit aantal maar liefst 26. De Nederlanders die het beste presteren zitten momenteel bij Liverpool; Virgil van Dijk als stalen man achterin en Gini Wijnaldum op het middenveld als spelmaker. Verder zit Marco van Ginkel geblesseerd bij Chelsea, en zijn Michel Vorm en Vincent Janssen bankzitters bij Tottenham Hotspur. Verder moeten we het vooral doen met spelers bij kleinere clubs, denk hierbij aan Davy Propper bij Brighton, of Nathan Ake bij Bournemouth.

Veel wedstrijdmomenten
De meeste Premier League wedstrijden worden gespeeld op zaterdagavond en zondagmiddag. Maar soms worden er ook doordeweeks wedstrijden afgewerkt! Hierdoor kan je soms twee keer per week inzetten op deze competitie, waardoor het nog leuker wordt en je niet tot het weekend moet wachten. Dat betekent dus dat er 20 wedstrijden per week gespeeld worden in de premier league, waarbij altijd wel enkele toppers zitten.

Odds per bookmaker
Wat je niet moet vergeten bij het wedden in de Premier League, is het verschil in de odds die door de verschillende bookmakers geboden worden. Odds zijn de winstuitkeringen die gedaan worden bij een goede voorspelling. Zoals je natuurlijk zelf ook wel snapt zijn deze relevant voor het wedden op een wedstrijd; hoe hoger de odds hoe meer geld er uitgekeerd wordt bij een goed voorspelde wedstrijd. Dus, zodra je weet op welke wedstrijden je wil inzetten, vergelijk de verschillende bookmakers dan even in onze bookmaker pagina!

Voorbeschouwingen voor gokken op Premier League

“Dit Manchester City van Guardiola is beter dan het Barcelona van Messi”

Pep Guardiola kan de eerste trainer worden die twee trebles wint. Oud-trainer Aad de Mos kijkt er met veel bewondering naar.

Brentford-aanvaller Toney voor 8 maanden geschorst vanwege gokken

Ivan Toney is door de FA voor acht maanden geschorst. De aanvaller van Brentford heeft 232 keer de gokregels overtreden.

Premier League verbiedt gokreclame op voorkant van shirts

Er zullen vanaf 2026 geen namen van bookmakers en casino’s meer te zien zijn op de voorkant van voetbalshirts in de Premier League.

Sluiten

Winkelwagen

loading icon
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie